Αναζήτηση / Search

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Τειρεσίας - Τί είναι το ΣΚΣΕ

Το Αρχείο Καταγγελθεισών Συμβάσεων Επιχειρήσεων (ΣΚΣΕ) περιλαμβάνει δεδομένα για επιχειρήσεις, των οποίων οι συμβάσεις για την αποδοχή καρτών, ως μέσο πληρωμής, έχουν καταγγελθεί. Οι καταγγελίες σχετίζονται με λόγους που αφορούν στην αθέτηση των όρων των συμβάσεων των συναλλαγών (π.χ. αποδοχή καρτών που έχουν δηλωθεί ως απωλεσθείσες, εικονικές συναλλαγές, αυτοχρηματοδότηση, κλπ). Στο αρχείο αυτό δεν καταγράφεται καμία πληροφορία που αφορά στις αγορές μέσω καρτών (π.χ. είδος προϊόντος, τιμή, κλπ.) και στους κατόχους αυτών.

Το ΣΚΣΕ εξυπηρετεί το σκοπό τήρησης των Αρχείων της Τειρεσίας ΑΕ, δηλαδή την ενίσχυση της πίστης και την εξυγίανση των συναλλαγών μέσω της παροχής της δυνατότητας στους αποδέκτες του να αξιολογούν τους κινδύνους που απορρέουν από τη σύναψη σύμβασης με συγκεκριμένη επιχείρηση. Επιπλέον σκοπός του αρχείου είναι η ενίσχυση της ασφαλούς διακίνησης κ' χρήσης των καρτών ως μέσο πληρωμής.

Τα δεδομένα διατίθενται, για ιδία χρήση και για τον σκοπό που περιγράφεται ανωτέρω, στις υπηρεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων και των εταιριών έκδοσης και διαχείρισης μέσων πληρωμών (πιστωτικών και χρεωστικών καρτών), που είναι αρμόδιες για τη σύναψη συμβάσεων για την αποδοχή καρτών με τις επιχειρήσεις.

Τα δεδομένα τηρούνται στο ΣΚΣΕ 5 (πέντε) έτη από την ημερομηνία της καταγγελίας. Μετά την πάροδο των 5 ετών τα δεδομένα του αρχείου διαγράφονται αυτόματα.

Τα δεδομένα μας διαβιβάζονται στο ΣΚΣΕ με ηλεκτρονικά μέσα από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σχετικές Αναρτήσεις 
http://vdella.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html
http://vdella.blogspot.com/2010/08/blog-post_5958.html
http://vdella.blogspot.com/2010/08/blog-post_7933.html
http://vdella.blogspot.com/2010/08/blog-post_1872.html
http://vdella.blogspot.com/2010/08/blog-post_9819.html
http://vdella.blogspot.com/2010/08/blog-post_7656.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails