Αναζήτηση / Search

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η PepsiCo, Η Senomyx και τα κύτταρα των εμβρύων απο αμβλώσεις



Η PepsiCo βρίσκεται σε ζώνη πυρός απο το τέλος του 2011 επειδή έχει συμβληθεί με την εταιρεία ερευνών που χρησιμοποιεί εμβρυϊκά κύτταρα από τα μωρά που πέφτουν θύματα αμβλώσεις για δοκιμάσει και να παράγει τεχνητά βελτιωτικά γεύσης.

Τώρα, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει οριστεί να αντιμετωπίσει περισσότερες επικρίσεις επειδή γραφείο της δήλωσε ότι η χρήση της Pepsi της εταιρείας για την αμφιλεγόμενη διαδικασία ελέγχου της γεύσης της αποτελεί «συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες."

Σε μία απόφαση που εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε ότι η χρήση της PepsiCo παραμένει στην έρευνά τους και τη συμφωνία με την ανάπτυξη Senomyx για την παραγωγή ενισχυτικών γεύσης και υπόκειται σε "συνήθεις λειτουργίες της επιχείρησης."

Debi Vinnedge, εκτελεστικός διευθυντής των παιδιών του Θεού για τη ζωή, ο οργανισμός που εξέθεσαι την συνεργασία PepsiCo-Senomyx πέρυσι, ενημέρωσε την LifeNews πως έλαβε μια επιστολή υπογεγραμμένη από τον Εισαγγελέα Brian Pitko του Γραφείου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Διευθύνων Σύμβουλος) που εστάλη ως απάντηση σε 36 σελίδων έγγραφο που υπέβαλαν δικηγόροι της PepsiCo τον Ιανουάριο του 2012. Σε αυτή την κατάθεση, η PepsiCo παρακάλεσε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να απορρίψει το ψήφισμα ενός μετόχου που κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2011 ότι η εταιρεία «υιοθετήσει μια εταιρική πολιτική που αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και απασχολεί ηθικά πρότυπα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν τη χρήση των λειψάνων απο αμβλώσεις ανθρώπινων πλασμάτων τόσο στις ιδιωτικές όσο και στις συνεργατικές συμφωνίες έρευνας και ανάπτυξης. "

Επικεφαλής δικηγόρος της PepsiCo George Α. Schieren έδωσε έμφαση στο ότι το ψήφισμα θα πρέπει να αποκλειστεί, επειδή "ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας» και ότι «ορισμένα καθήκοντα είναι τόσο θεμελιώδη για τη λειτουργία μιας επιχείρησης σε καθημερινή βάση που θα δεν θα μπορούσε να υπόκειται σε μετοχική εποπτεία. "

Η Vinnedge είπε ότι έχει συγκλονιστεί από την απάθεια και την αδιαφορία των δύο στελεχών της PepsiCo και την κυβέρνηση Ομπάμα.

"Δεν μιλάμε για το τι είδους μολύβια PepsiCo θέλει να χρησιμοποιήσει - μιλάμε για την αξιοποίηση των λειψάνων ενός παιδιού απο άμβλωση για το κέρδος», είπε. "Χρησιμοποιώντας ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά (ΗΕΚ-293) για την παραγωγή ενισχυτικών γεύσης για τα ποτά τους είναι πολύ μακριά από τις συνήθεις λειτουργίες μιας επιχείρισης."

Vinnedge PepsiCo είπε, επίσης, ζήτησε από την απόφαση να αποκλειστεί, επειδή "ερωτάται για πάρα πολύ βαθιά θέματα μιας σύνθετης φύσης κατά την οποία οι μέτοχοι δεν μπορούν να έχουν μια πλήρη ενημερωμένη εκτίμηση."

"Με άλλα λόγια, η PepsiCo πιστεύει μετόχους της είναι πάρα πολύ ηλίθιοι για να καταλάβουν τι κάνουν με τα λείψανα των παιδιά απο αμβλώσεις», είπε. "Να είναι προετοιμασμένοι να μάθουν πόσο έξυπνο είναι το κοινό πραγματικά, όταν ανάβουν τα λαμπάκια στο κόκκινο στο παγκόσμιο μποϊκοτάζ."

Η Vinnedge προειδοποιεί τους καταναλωτές να είναι σε επιφυλακή για την ανάπτυξη των νέων ποτών της PepsiCo που ισχυρίζεται ότι για να κόψει τη ζάχαρη και θερμίδες κατά 50%. Το προϊόν ονομάζεται Next Pepsi και έχει ήδη χτυπήσει την αγορά. Δεδομένου ότι η PepsiCo δήλωσε ότι στόχος τους με Senomyx είναι να παράγει νέα ποτά με μειωμένες θερμίδες και σάκχαρα, αναρωτιέται αν η Pepsi Next είναι η νέα Senomyx-PepsiCo δημιουργία;

"Ενώ εμβρύου συστατικά δεν είναι επί του παρόντος στο τελικό προϊόν, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των καταναλωτών ότι θα μπορούσε να συμβεί στο εγγύς μέλλον. Με την έκρηξη της υγιεινής διατροφής στην αγορά, δεν υπάρχει τίποτα για να σταματήσει τις επιχειρήσεις από τη χρήση εμβρυϊκών παραμένει ως συστατικά πρωτεϊνών, "είπε στηLifeNews. "Αδύνατο, λέτε; Στην πραγματικότητα, λόγω των κανόνων GRAS (goverment receipt accounting system - γενικά αποδεκτή ως ασφαλή) μπορεί να μην προκαλέσει ακόμη και εποπτεία της FDA (food and drug administration). Και αυτό έχει κάνει πολλούς καταναλωτές να ανησυχούν για το τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι το «επόμενο» προιόν από τη βιομηχανία."

Η τελευταία εξέλιξη που κάνει SB1418 της Οκλαχόμα ο γερουσιαστής Ralph Shortey απαγορεύοντας την πώληση των προϊόντων που αναπτύσσονται με ή περιέχουν λείψανα εμβρύων παραμένει εξαιρετικά σημαντική για την προστασία των καταναλωτών.

«Επαινούμε το γερουσιαστή για θαρραλέα κίνηση του». "Το κοινό ήδη λέει όχι, ευχαριστώ σε όλα τα  ποτά της Pepsi και στην Pepsi Next.

Τον Μάιο, η Pepsi αγνόησε τις ανησυχίες και επικρίσεις από δεκάδες υπέρ της ζωής ομάδες και δεκάδες χιλιάδες υπέρ της ζωής ανθρώπων που εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τη σύναψη συμβάσεων με την PepsiCo και την βιοτεχνολογίας Senomyx εταιρεία, ακόμη και μετά βρέθηκε να να κάνει έλεγχο σε πρόσθετα τροφίμων τους χρησιμοποιώντας τα κύτταρα των εμβρύων από εκτρώσεις.

"Το βασικό κλειδί των προγράμματων γεύσης της εταιρίας επικεντρώνονται στην ανακάλυψη και ανάπτυξη των αλμυρών, γλυκών και αλάτι γεύση συστατικά που προορίζονται να επιτρέψουν την μείωση του MSG (Monosodium glutamate), ζάχαρης και αλατιού στα προϊόντα τροφίμων και ποτών," η ιστοσελίδα της Senomyx αναφέρει. "Χρησιμοποιώντας απομονωμένους ανθρώπινους υποδοχείς γεύσης, δημιουργήσαμε δοκιμασίες ιδιόκτητων υποδοχείς γεύσης που παρέχουν ένα βιοχημικό ή ηλεκτρονικό αναγνωστικό όταν ένα συστατικό αρώματος αλληλεπιδρά με τον υποδοχέα."

Vinnedge εξήγησε, «Αυτό που δεν λένε στο κοινό είναι ότι χρησιμοποιούν ΗΕΚ 293 - ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα που λαμβάνονται από επιλεκτικά απο ένα μωρό άμβλωσης για την παραγωγή αυτών των υποδοχέων. Θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει εύκολα ζώων, εντόμων, ή άλλα ηθικά λαμβανόμενα ανθρώπινα κύτταρα που εκφράζουν την πρωτεΐνη G για υποδοχείς γεύσης ".

ΔΡΑΣΤΕ τηλεφωνόντας σε αυτές τις εταιρείες και αποφύγετε τα προιόντα τους ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails