Αναζήτηση / Search

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Φωτιές μαστίζουν Αττική και 'Ευβοια

Μάχη με τη φωτιά σε Βαρνάβα-Καπανδρίτι

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο Βαρνάβα ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν λόγω επικινδυνότητας τρεις οικισμοί.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιόρισαν την φωτιά στο Λαύριο. Φωτιά εκδηλώθηκε και στο Άνω Σούλι Μαραθώνα.
 
Σε διάσπαρτες εστίες εκτείνεται η φωτιά που ξεκίνησε από χαράδρα ανάμεσα στο Μικροχώρι Κάλαμου, τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι. Αυτήν την ώρα πύρινο μέτωπο προσεγγίζει και απειλεί το Μικροχώρι κοντά στο ναό Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 100 πυροσβέστες, 32 οχήματα, 12 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, 14 υδροφόρες και μια ομάδα εθελοντών. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter, στο πλαίσιο των προσπαθειών κατάσβεσης, ζητήθηκε ακόμη η συνδρομή 150 ανδρών του στρατού, 2 Σινούκ και υδροφόρων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στο κομμάτι μεταξύ Βαρνάβα και Καπανδριτίου από τη θάλασσα μέχρι τη λίμνη του Μαραθώνα όπου οι φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες να ελέγξουν τη φωτιά πριν πέσει η νύχτα, ενώ το έργο συντονίζει ο αρχηγός Στέλιος Στεφανίδης που πετάει συνεχώς πάνω από τη φωτιά με ελικόπτερο και παρακολουθεί από κοντά από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού σώματος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Οι φλόγες απείλησαν το μοναστήρι Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ρουμελιώτικα, Αϊ Γιάννης και Κολιγιώργα.

Οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιόμετρων από το στρατόπεδο Βαρνάβα. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Βαρνάβα - Καπανδριτίου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που εμποδίζουν τα αεροσκάφη να αντλήσουν νερό από τη θάλασσα. Η φωτιά βρίσκεται σε χαράδρα ανάμεσα στο Μικροχώρι Καλάμου και τον Βαρνάβα, 15 χλμ. βόρεια από τη λίμνη του Μαραθώνα. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και επτά υδροφόρες των δήμων, ενώ είναι σε επιφυλακή και άλλες δυνάμεις για να σπεύσουν, αν χρειαστεί. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι κάηκε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βαρνάβα, ενώ απειλούνται σπίτια στην περιοχή Ρουμελιώτικα. Υπάρχουν αναφορές για δίωξη δύο ατόμων που διέφυγαν με μηχανή, καθώς υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.

Οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων χιλιόμετρων από το στρατόπεδο Βαρνάβα. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Βαρνάβα - Καπανδριτίου.

Φωτιά στον Μαραθώνα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Επί τόπου βρίσκονται 11 οχήματα της πυροσβεστικής με 33 άνδρες.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαύριο

Καλύτερη είναι η εικόνα για τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πουντα Zέζα στο Λαύριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει διασπαστεί σε μικρές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως διευκρινίστηκε από την Πυροσβεστική, δεν εκκενώθηκε τελικά η κατασκήνωση του υπουργείου Γεωργίας, ωστόσο κάηκε ένα ακατοίκητο σπίτι στον οικισμό Λιμάνι Πασά. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 πυροσβεστικά αεροκάσφη και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή σπεύδει επίσης ένα πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων της ΕΜΑΚ.

Κλειστή παραμένει η οδός Αθηνών - Σουνίων στο 54ο χλμ., ενώ η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται σε παρακαμπτήριους δρόμους. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο 77ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου.

Φωτιά στην Ανάβυσσο

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα και στην περιοχή ΚΤΕΟ στην Ανάβυσσο. Επί τόπου βρίσκονται περίπου 30 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά στα όρια Λακωνίας-Μεσσηνίας

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και είναι σε εξέλιξη, στα όρια των νομών Λακωνίας - Μεσσηνίας στον Αγιο Νίκωνα Μάνης.

Η πυρκαγιά καίει αγροτική και δασική έκταση και σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αρεόπολη και την Καλαμάτα, ενώ δύο αεροσκάφη Πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης επιχειρούν από αέρος.

Πυρκαγιά στην Εύβοια

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε περιοχή του όρου Δίρφυ στην Εύβοια χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

πηγή : Καθημερινή νετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails