Αναζήτηση / Search

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Γάζωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια κυριολεκτικά

Είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από τον τόπο της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή. Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία έχει υποστεί ισχυρό σοκ,μαζί με το ανήλικο παιδί τους.


 
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.


Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου, στις 05:26, που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι' αυτό και  κατέβηκε να δει τι είχε συμβεί.

Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Ερευνάται, αν ΙΧ που είχε κλαπεί προχθές από τον Αλιμο, και βρέθηκε καμένο στις 06:00 στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας, σχετίζεται με το συμβάν.

Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται σε εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη, σήμερα δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Τον Οκτώβριο του 2008 οι δρόμοι του Σωκράτη Γκιόλια και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου χώρισαν. Ανέλαβε ειδικός σύμβουλος του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά και έπειτα έγινε διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89» και ασχολούνταν πολλά χρόνια με το ρεπορτάζ στίβου.

Επίσης φημολογείται ότι συνεργαζόταν με το μπλογκ Troktiko, γεγονός όμως που διαψεύδει σε ανακοίνωσή του το ιστολόγιο.

Πριν από λίγους μήνες είχε εισβάλλει η αστυνομία στο σπίτι του, και στη συνέχεια συνελείφθει, μετά από μήνυση στελέχους των επιχειρήσεων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, Γεώργιο Ψαρρά. Το «Τρωκτικό» είχε αναρτήσει την Παρασκευή είδηση σύμφωνα με την οποία ο Γεώργιος Ψαρράς, στέλεχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας «zougla.gr» και της εφημερίδας το «VETO», ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Telepassport», η οποία φέρεται να λειτούργησε ως όχημα για τη διακίνηση «μαύρου χρήματος» επ’ ωφελεία της εταιρείας «SIEMENS». Ο Γεώργιος Ψαρράς δεν υπήρξε ποτέ ούτε στέλεχος ούτε και συνεργάτης αυτής της εταιρείας.

Σήμερα σε “αποχαιρετιστήριο” γράμμα του ο Μάκης του “εύχεται” ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ”

Ο δημοσιογράφος δεχόταν απειλές από διάφορες πλευρές εδώ και 15 χρόνια και είναι πολύ πιθανό να έχει φυλάξει στοιχεία που τουλάχιστον θα δώσουν τις σωστές κατευθύνσεις σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

Εμείς να ευχηθούμε καλό ταξίδι στον Σωκράτη και δύναμη στην χήρα γυναίκα του ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails