Αναζήτηση / Search

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μπαταρία συσκευών διάρκειας 30 χρόνων

 
To επόμενο laptop σας, θα μπορούσε να έχει μια μπαταρία συνεχούς διάρκειας 30 χρόνων, χωρίς επαναφόρτιση, χάρη στο έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, Research Laboratory.

Η σημαντική ανακάλυψη betavoltaic είναι κατασκευασμένα από ημιαγωγούς και ραδιοϊσότοπα, όπως η πηγή ενέργειας. Δεδομένου ότι το ραδιενεργό υλικό διασπάται εκπέμπει beta σωματίδια που μετατρέπονται σε ηλεκτρική ενέργεια, ικανή να τροφοδοτεί μια ηλεκτρική συσκευή, όπως ένα lap-top, για χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι οι betavoltaic μπαταρίες ακούγονται σαν να είναι πυρηνικές, δεν είναι, ούτε θα χρησιμοποιούν σχάση / σύντηξη ή χημικές διαδικασίες για την παραγωγή ενέργειας (δεν παράγουν ραδιενεργά ή τα επικίνδυνα απόβλητα).

Οι Betavoltaics παράγουν ενέργεια όταν ένα ηλεκτρόνιο χτυπά μια συγκεκριμένη διεπαφή μεταξύ δύο στρωμάτων υλικού. Η διαδικασία χρησιμοποιεί βήτα εκπομπές ηλεκτρονίων, που πραγματοποιούνται όταν διασπάται ένα νετρόνιο σε ένα πρωτόνιο που προκαλεί μια προκατάληψη προς τα εμπρός στους ημιαγωγούς.

Παρουσιάζει ορισμένα κοινά στοιχεία με ένα φωτοβολταϊκό (ηλιακό) κύτταρο. Ηλεκτρόνια κερδοφόρα από τις κανονικές τροχιές τους στους ημιαγωγούς και με το κύκλωμα δημιουργεί ένα χρησιμοποιήσιμο ηλεκτρικό ρεύμα.

Το προφίλ των μπαταριών μπορεί να είναι αρκετά μικρό και λεπτό, ένα πορώδες υλικό πυριτίου χρησιμοποιείται για τη συλλογή των τρίτιων ισοτόπων υδρογόνου, που παράγεται κατά τη διαδικασία.

Η αντίδραση είναι μη θερμική, που σημαίνει φορητούς υπολογιστές και άλλες μικρές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, θα λειτουργούν πολύ πιο ψυχρά από ό, τι με τις παραδοσιακές μπαταρίες με ιόντα λιθίου.

Ο λόγος που η μπαταρία διαρκεί τόσο καιρό είναι ότι h beta-διάσπαση των νετρονίων σε πρωτόνια είναι η πιο συμπυκνωμένη πηγή στον κόσμο της ηλεκτρικής ενέργειας, αποδεικνύοντας πραγματικά την θεωρία του Αϊνστάιν, Ε = MC2.

Το καλύτερο σημείο των πρωτοπορειακών αυτών μπαταριών είναι όταν τελικά μείνουν απο ενέργεια, είναι μη τοξικές, και μπορούμε απλά να τις πετάξουμε. Οπότε οι οικολόγοι δεν χρειάζεται να φοβούνται αυτό το θαύμα.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο για αυτές, θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων σε περίπου 2 έως 3 χρόνια.

Η τιμή τους βέβαια για πολλούς θα είναι απλησίαστη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails