Αναζήτηση / Search

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

61 νεκροί και 145 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου

Eξπρές τρένο έπεσε πάνω σε σταθμευμένh επιβατική αμαξοστοιχία στην ανατολική Ινδία, σκοτώνοντας 61 ανθρώπους σε μια συντριβή τόσο ισχυρή που απέστειλε στην οροφή του ένα αυτοκίνητο που ήταν επάνω σε μια διάβαση.

Οι κάτοικοι σύρθηκαν κάτω απο τα στριμμένα συντρίμμια προσπαθώντας απεγνωσμένα για επιζώντες, πριν οι εργαζόμενοι διάσωσης φτάσουν με βαρύ εξοπλισμό για την κοπή των μετάλλων, μετά απο 3 ώρες.

Υπάρχει το ενδεχόμενο η συντριβή να ήταν ακόμα μία περίπτωση δολιοφθοράς, με την πρώτη δύο μήνες πριν, μαοϊκοί αντάρτες κατηγορήθηκαν για εκτροχιασμού που σκότωσε 145 ανθρώπους.

Το δυστύχημα συνέβη περίπου  στις 02.00 το πρωί, όταν το Uttarbanga Express συγκρούστηκε με το Vananchal Express, που βρισκόταν στην πλατφόρμα του σταθμό Sainthia, περίπου 125 μίλια (200 χιλιόμετρα) βόρεια της Καλκούτας.

Το ατύχημα κατέστρεψε δύο αυτοκίνητα μεταφοράς επιβατών και αποσκευών ενός αυτοκινήτου, μετατρέποντάς τες σε μια παραμορφωμένη μίξη μετάλλων. Τα επιβατικά αυτοκίνητα είχαν κρατηθεί για άτομα με φθηνότερα εισιτήρια και έτσι αυτά συνήθως είναι γεμάτα.

Κοιμόμουν, όταν ένιωσα ένα τεράστιο τράνταγμα και άκουσα ένα δυνατό θόρυβο και στη συνέχεια το τρένο σταμάτησε, δήλωσε οεπιβάτης Lakshman Bhaumik σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος μικροτραυματίστηκε.

Άλλα 125 άτομα τραυματίστηκαν και οι δύο οδηγοί ήταν ανάμεσα στους νεκρούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails