Αναζήτηση / Search

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Άνοιξαν πύρ σε πάρτυ στο Μεξικό

Οι δράστες έφτασαν στη συγκέντρωση στην πόλη της Torreon, με πολλά αυτοκίνητα, και άνοιξαν πυρ χωρίς να πούν ούτε μια λέξη.Τουλάχιστον 18 άτομα τραυματίστηκαν.

Αρκετά από τα θύματα ήταν μικρά παιδιά και μερικές γυναίκες, οι ηλικίες τους, δεν είχουν ακόμη καθοριστεί.

Τηλεόπτικά πλάνα έδειξαν το αίθριο του σπιτιού με κηλίδες αίματος και πεσμένες λευκές πλαστικές καρέκλες κάτω από μια τέντα διακοσμημένη με φωτογραφίες χιονανθρώπων. Η αστυνομία βρήκε πάνω από 120 περιβλήματα στη σκηνή, τα περισσότερα από αυτα από όπλα 0.223-διαμετρήματος.

Οι ανακριτές δεν έχουν υποψίες ή πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο.

Η Coahuila είναι μεταξύ των πολλών βόρειων πολιτειών, που έχει αναπτύξει μια σχέση με την βία των ναρκοτικών και οι αρχές το αποδίδουν σε μια μάχη μεταξύ του καρτέλ του Κόλπου και των πρώην επιβολέων της, γνωστοί ως Zetas.

Τον Μάιο, ένοπλοι σκότωσαν οκτώ άτομα σε ένα μπαρ στην Torreon. Αργότερα εκείνο το μήνα, ένας τηλεοπτικός σταθμός και τα γραφεία μιας τοπικής εφημερίδας πυρπολήθηκαν. Μια έγκυος γυναίκα τραυματίστηκε στην επίθεση στα γραφεία του Noticias de El Sol de la Laguna.

Σε όλη το βόρειο Μεξικό, υπήρξαν αναφορές για αύξηση των μαζικών εκτελέσεων σε πάρτυ, μπαρ και κλινικές αποτοξίνωσης.

Η χειρότερη σφαγή φέτος ήταν όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε κέντρο ναρκωτικών κέντρο αποτοξίνωσης στη βόρεια πόλη της Τσιουάουα και σκότωσαν 19 άτομα τον περασμένο μήνα. Τον Ιανουάριο, ένοπλοι μεταφέρονται μέσω του δικτύου σε ένα ιδιωτικό πάρτυ στη συνοριακή πόλη Ciudad Juarez και σκοτώθηκαν 15, πολλοί από αυτούς μαθητές γυμνασίου ή φοιτητές. Συγγενείς τους λένε ότι η επίθεση Ιανουαρίου ήταν μια περίπτωση λανθασμένης ταυτότητας, ενώ οι κρατικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι κάποιος στο πάρτι ήταν ο στόχος, χωρίς να πούν ποιος ήταν.

Οι δολοφονίες στην Torreon ήρθαν τρεις ημέρες μετά την πρώτη επιτυχημένη βομβιστική επίθεση από το καρτέλ των ναρκωτικών, μια επίθεση που εισήγαγε μια νέα απειλή στην μανία του πόλεμου των ναρκωτικών του Μεξικού.

Το FBI έστειλε μια μικρή ομάδα στην σκηνή του εγκλήματος για να προσφέρει τεχνική βοήθεια στους μεξικανικανούς ερευνητές. Οι ερευνητές δεν αποκάλυψαν ακόμα τι είδους εκρηκτικού χρησιμοποιήθηκε.

Τα μέλη της συμμωρίας των ναρκωτικών ενεργοποίησαν την βόμβα, αφού προσήλθαν άτομα ομοσπονδιακής αστυνομίας και παραϊατρικού προσωπικού, σε μια διασταύρωση στην Ciudad Juarez από πυροβολισμό ενός δεμένου άνδρας ντυμένος με αστυνομική στολή, που τους καλούσε για ένα τραυματισμένο αξιωματικό. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός ομοσπονδιακού αξιωματικού και ενός ιδιώτη γιατρού, ο οποίος στο μέρος για να βοηθήσει.

Αξιωματούχοι λένε ότι 24.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βίαιες συμμορίες ναρκωτικών, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον πόλεμο κατά των καρτέλ τον Δεκέμβριο του 2006, αναπτύσσοντας στρατιώτες και ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για την καταπολέμηση των οχυρών των εμπόρων.

Το Σάββατο, τέσσερις περιπολίες δημοτικών αστυνομικών με φορτηγό που έπεσαν σε ενέδρα και σκοτώθηκαν στην πόλη θέρετρο, στην ακτή του Ειρηνικού, Ακαπούλκο. Ένα απειλητικό μήνυμα φαινόταν στο παρμπρίζ του φορτηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails