Αναζήτηση / Search

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Τα καλύτερα movie posters για τον τοίχο σου

Στην εφηβική σου ηλικία σίγουρα πέρασες από τη φάση που το χρώμα στους τοίχους του δωματίου σου είχαν καλύψει άπειρες αφίσες αγαπημένων σου ηρώων, μουσικών συγκροτημάτων και φυσικά μοντέλων. Οι αφίσες αυτές έμειναν στην ιστορία, όχι μόνο λόγω των ταινιών, αλλά και λόγω της μοναδικής τους αισθητικής - και είναι must για το δωμάτιό σου. Πωλούνται πλέον μέσα από το Ιντερνετ, κάποιες μάλιστα σε αρκετά τσιμπημένη τιμή. Ομως η αισθητική που κουβαλούν, η οποία αντικατοπτρίζει την αισθητική μιας ολόκληρη εποχής - είναι απαράμιλλη. Ρίξε μια ματιά, κάνοντας μαζί κι ένα γρήγορο πέρασμα στις καλύτερες στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Perfume (2006)



Ρομαντικό και τρομακτικό ταυτόχρονα. Το σώμα της νεαρής γυναίκας μετατρέπεται σε ροδοπέταλα τα οποία σκορπίζονται στον αέρα. Ιδιαίτερα ατμοσφαιρική εικόνα.


Le Mepris (1963)




Μία υπέροχη απεικόνιση μιας εξίσου υπέροχης και σαγηνευτικής Brigitte Bardot, στην ταινία του Jean-Luc Godard «Περιφρόνηση».

The Graduate (1967)




Μπορεί τα χρώματα να είναι λίγο βαρετά και ξεθωριασμένα, αλλά η εικόνα μπορεί να είναι και η πιο γνωστή στην ιστορία του κινηματογράφου. Αυτός την αποτύπωσε αξίζει τα εύσημά μας.

La Dolce Vita(1960)



Η ιταλική γοητεία φαίνεται να στάζει από κάθε άκρη αυτού του πόστερ. Μυστήριο, φινέτσα και κομψότητα, υμνεί την ανάλαφρη πλευρά της ζωής. Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι δίνει ρέστα ως sex symbol και απόλυτο αντρικό είδωλο, ενώ και η συμπρωταγωνίστριά του Ανίτα Εκμπεργκ σάρωνε με τη σειρά της σα θύελλα τον αντρικό πληθυσμό. Υπέροχη αισθητική 60s.

Taxi Driver(1976)



Απέραντη μοναξιά, το άρωμα που αναδύει η ταινία του Σκορσέζε. Ο Robert De Niro βουλιάζει στην ωκεανό της αμερικανικής μητρόπολης, μιας ψυχρής γυναίκας που του ανταποδίδει αυτό που ο ίδιος νιώθει. Ότι είναι ένα σκουπίδι.

Gilda(1946)



Η Rita Hayworth ως άλλη γοητευτική σειρήνα σαγηνεύει με το στενό μεταξωτό της φόρεμα και τον τρόπο που κρατάει το τσιγάρο. Τίποτα δε μπορεί να θεωρηθεί πιο κομψό από αυτή την γαλλική έκδοση της κλασσικής ταινίας του 1946.

Reservoir Dogs(1992)




Υπάρχουν δεκάδες αφίσες της συγκεκριμένης ταινίας, που αποτελεί απόσταγμα της παράνοιας του Ταραντίνο. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο, κατά την άποψή μας, καθώς συνδυάζει την κλασσική ασπρόμαυρη λήψη με το κόκκινο να ορίζει τη μία άκρη του.

Casablanca(1942)



Πως θα μπορούσε να λείπει αυτό το πόστερ από τα δέκα καλύτερα; Πως θα μπορούσε να λείπει από οποιαδήποτε λίστα, βασικά. Το προκλητικό κόκκινο χρώμα των γραμμάτων που απλώνεται στο ασπρόμαυρο φόντο που δημιουργούν ο Rick και η Ilsa το κάνουν ακόμα πιο διαχρονικό.

Secretary(2002)


Ένα από τα πιο παιχνιδιάρικα πόστερ, η εικόνα αυτή παραπέμπει σε σεξουαλικούς μαραθώνιους στο γραφείο. Πρόκειται για μία εντυπωσιακά sexy πόζα.

Pulp Fiction(1994)



Για εμένα ένα από τα καλύτερα πόστερ όλων των εποχών – δεν είναι μόνο το γεγονός ότι παραπέμπει στην ταινιάρα του Ταραντίνο, αλλά και γιατί απεικονίζει την all-time classic μοιραία γυναίκα των film noir – έστω και σε μοντέρνα, πιο πανκ έκδοση. Ακόμα και η ετικέτα «10¢» έχει σημασία και δίνει το δικό της τόνο, όπως και τα χρυσά γράμματα.

Μπορείτε να τα κάνετε δικά σας μέσω του http://www.movieposterdb.com

1 σχόλιο:

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails