Αναζήτηση / Search

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το αγγούρι και τα θαυμάσια οφέλη του

Στην Tαϊλάνδη έχουν βρεθεί πάνω σε τοίχους σπηλαίων σπόροι του λαχανικού αυτού, οι οποίοι χρονολογούνται στα 9.750 χρόνια πριν. στη νότια Ασία. Νωρίς εξερευνητές και ταξιδιώτες εισήγαγε αυτό το λαχανικό στην Ινδία και άλλα μέρη της Ασίας. Ήταν πολύ δημοφιλής στην αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου, την Ελλάδα και τη Ρώμη, των οποίων οι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται, δεν μόνο ως τρόφιμα αλλά και για τις ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες του δέρματος του. Η πρόωρη άποικοι εισήγαγε τα αγγούρια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. και τα αρχεία των καλλιέργεια αγγουριού εμφανίζονται στη Γαλλία κατά τον 9ο αιώνα, η Αγγλία τον 14ο αιώνα, και στη Βόρεια Αμερική από τα μέσα του 16ου αιώνα.

Αγγούρι είναι μέλος της οικογένειας των κολοκυνθοειδών, οικογένεια, όπως και πεπόνι, σκουός και κολοκύθες, τα οποία είναι πολύ υψηλή στο νερό και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Η επιστημονική του ονομασία είναι «Cucumis sativus».

Έχει καθαριστική δράση μέσα στο σώμα με την αφαίρεση συσσωρευμέων αποβλήτων και χημικών τοξινών. Βοηθά την εξάλειψη του ουρικού οξέος, γι 'αυτό είναι καλό για όσους έχουν αρθρίτιδα, ο χυμός του είναι θρεπτική βιταμίνη για τα μαλλιά και το δέρμα. Είναι επίσης πηγή αναζωγόνησης και μας κάνει να αισθανόμαστε και να φαινόμαστε νεότεροι.

Αγγούρι επίσης μειώνει τη θερμότητα και τις φλεγμονές. Είναι πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία των κουρασμένων ματιών και αφαιρεί τις σακούλες τοποθετώντας μια φέτα αγγουριού σε κλειστά μάτια. Βοηθά επίσης πνεύμονα, το στομάχι και προβλήματα στο στήθος, την ουρική αρθρίτιδα και την ταινία. Ο φρέσκος χυμός του είναι καλός για τη μείωση ή την εξάλειψη της καούρας απο το στομαχικό οξύ και ειδικά σε άτομα που πάσχουν από γαστρίτιδα ή έλκος.

Οι πλούσιες σε φυτικές ίνες της φλούδας του και το ύψος του καλίου και μαγγανίου βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και να συμβάλλουν στην προώθηση θρεπτικών λειτουργιών. Οι φυτικές ίνες του ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και την υποστήριξη της κανονικής λειτουργείας του εντέρου. το μαγνησίου του χαλαρώνει τα νεύρα και τους μύες και διατηρεί την ομαλή κυκλογορία του δέρματος.

Αγγούρια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α, ασβεστίου και καλίου. Το πράσινο χρώμα των αγγουριών δείχνει ότι είναι μια μεγάλη πηγή χλωροφύλλης.

Τα αγγούρια Τουρσί είναι φτιαγμένα από τα αγγούρια. Σύμφωνα με τη βιομηχανία τουρσί πάνω από 5 εκατομμύρια κιλά τουρσί καταναλώνονται καθημερινά. Αποθηκεύουν αγγούρια σε πλαστικό για την προστασία τους και για να διατηρούν τη φυσική υγρασία τους. Φυλάσσεται στο ψυγείο πιό τραγανό ή σε ένα δροσερό περιβάλλον.

Η σάρκα των αγγουριών είναι κυρίως αποτελείται από νερό, αλλά περιλαμβάνει επίσης ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) και καφεϊκό οξύ, τα οποία βοηθούν καταπραΰνουν τους ερεθισμούς του δέρματος και να μειώσει τη διόγκωση του. Η φλούδα του είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχει μια ποικιλία ωφέλιμων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των διοξειδίου του πυριτίου, καλίου και μαγνησίου. Αυτή η ένωση των συστατικών της φλούδας είναι βασική για την υγεία των συνδετικών ιστών.

Βοηθά νόσους ουροδόχου κύστης, ήπατος, παγκρέατος. Η περιεκτικότητα σε κάλιο το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο για συνθήκες υψηλής και χαμηλής πίεσης του αίματος. Επιπλέον περιέχει erepsin, το ένζυμο που βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών. Το υψηλό πυρίτιο και το θείο του αγγουριού προωθεί την ανάπτυξη της τρίχας, ειδικά όταν ο χυμός του αγγουριού προστίθεται στο χυμό καρότο, μαρούλι και το σπανάκι. Μίξη χυμού αγγουριού με χυμό καρότου λέγεται ότι είναι ευεργετικό για ρευματικές παθήσεις που προκύπτουν από την υπερβολική του ουρικού οξέος στον οργανισμό. Επίσης ο χυμός πολύτιμος για τη βοήθεια των ασθενειών των δοντιών, των ούλων, κυρίως σε περιπτώσεις πυόρροιας. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα βοηθά στην αποφυγή σπασίμων των άκρων. Η σχέση του με τον διαβήτη είναι τρομερή, γιατί βοηθά το συκώτι να παράγει ινσουλίνη.

Στο εσωτερικό του καρπού η θερμοκρασία είναι έως και 20 βαθμούς πιο δροσερή από το εξωτερικό, λόγω της περιεκτικότητάς του σε νερό και σκληρή φλούδα του, που είναι 90% νερό, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό και να παραμείνει δροσερό.

Αγγούρι έχει βιταμίνη Κ, που απαιτείται για να κάνει τουλάχιστον τρεις πρωτεΐνες απαραίτητες για το σχηματισμό των οστών. Η έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη Κ θα μπορούσε να ανακόψει την ανάπτυξη των όγκων και των καρκινικών κυττάρων.

Αγγούρια είναι επίσης γνωστό, χρησιμοποιείται για διάφορα δερματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων ηλιακά εγκαύματα, οίδημα και δερματίτιδα. Αυτό οφείλεται στη βιταμίνη C και καφεϊκό περιεκτικότητα σε οξύ το οποίο βοηθά στην πρόληψη της κατακράτησης του νερού.

Το Αγγούρι πρέπει να είναι μακρύ και λεπτό για την καλύτερη ποιότητά του. Θα πρέπει να έχει ωραίο πράσινο χρώμα και σκούρο, αλλά όχι κίτρινο. Μη φυλάσσετε τα αγγούρια κοντά σε φρούτα, γιατί οι φλούδες πολλών φρούτων μπορεί να περιέχουν αέριο αιθυλένιο για την ενίσχυση της ωρίμανσης τους και αυτό προκαλεί τους σπόρους για να γίνουν πιο σκληροί.

Θρεπτικές αξίες: Ανά 100 gm.

    βιταμίνη Α 180 I.U.
    Ιχνη νιασίνης
    βιταμίνη C 9 mg.
    Ασβέστιο 32 mg.
    Σιδήρος 1,8 mg.
    Φώσφορος 27 mg.
    Κάλιο 80 mg
    Υδατάνθρακες 17 gm.
    Θερμίδες 70 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails