Αναζήτηση / Search

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΣΟΚ: Τον "σούβλισαν" ζωντανό

Βρήκα αυτό το δημοσιεύμα από zougla.gr και απλά σοκαρίστικα........Πού είναι η ενημέρωση;;;Το κάνανε γαργάρα....ΓΙΑΤΙ;;;Πού είναι το ΕΣΥ;;;;Πόσοι πρέπει να πεθάνουν από ασυνειδησία του κράτους που μας έχει μόνο και μόνο για να μας τα τρώει;;;;Την ασυνειδησία των γιατρών που νομίζουν ότι είναι θεοί και αποφασίζουν ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει;;;;;



Μία ανατριχιαστική ιστορία που άγνωστο για ποιους λόγους και για ποιες σκοπιμότητες δεν ανεφέρθη ούτε ως συμβάν στο αστυνομικό δελτίο της ημέρας, αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα. Το ξημέρωμα της 20ης Μαΐου, μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του κέντρου της Αθήνας, ο γνωστός «Χρηστάρας» της πλατείας Μοναστηρακίου και της πλατείας Βικτωρίας, ο 72χρονος Χρήστος Τσόκος, μεταφέρθηκε στα επείγοντα του «Ευαγγελισμού» με ακατάσχετη αιμορραγία. Όπως προέκυψε στο νοσοκομείο, το σπίτι που διέμενε επί της Γ’ Σεπτεμβρίου 79, έκρυβε ένα από τα πιο σκοτεινά μυστικά των εγκληματικών χρονικών. Ο 72χρονος άντρας «είχε ανασκολοπισθεί». Τον είχαν σουβλίσει ζωντανό! Με ένα αιχμηρό αντικείμενο μήκους 30 εκατοστών, όπως εικάζεται, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες τον είχαν παλουκώσει, σε αδιευκρίνιστο χρόνο, σε τόπο που δεν προέκυψε από την ανύπαρκτη προανάκριση και με αδιευκρίνιστα αίτια. Κατά τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού», το αιχμηρό αντικείμενο είχε μπει από τον πρωκτό και είχε βγει στο μέρος της κοιλιάς. Από το σημείο μηδέν του φρικιαστικού τραυματισμού μέχρι τον τραγικό θάνατό του, το πρωινό της 22ας Μαΐου, απεκρύβησαν περιέργως όλα τα μυστηριώδη περιστατικά και οι συνθήκες κατάληξης του άτυχου άντρα που πήγε άκλαυτος σαν «τον Αθανάσιο Διάκο», όπως αποκάλυψαν σε συγγενικά πρόσωπα του θανόντος γιατροί του «Ευαγγελισμού». Το μεγάλο θέμα που ανακύπτει είναι ότι η υπόθεση έκλεισε όπως-όπως, με αποτέλεσμα οι οικείοι του να μην είναι σε θέση να πάρουν απαντήσεις για τις πραγματικές αιτίες θανάτου του Χρήστου Τσόκου. Ατύχημα; Και πώς; Έγκλημα, από ποιους και με ποιο κίνητρο;

Το μοιραίο βράδυ

Σύμφωνα με στοιχεία και έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, στις 2.29 της 19ης Μαΐου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (το όχημα Α4) ειδοποιείται και παραλαμβάνει τον Τσόκο Χρήστο από την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου. Τον μεταφέρει στον «Ευαγγελισμό». Ο ασθενής έχει αιμορραγία και εμετούς. Το ασθενοφόρο φέρεται να ειδοποιεί Πολωνέζα φίλη του Τσόκου, που βρίσκεται στο σπίτι και τον συνοδεύει στο νοσοκομείο. Aπό εκείνο το σημείο αρχίζει το θρίλερ με τον «Ευαγγελισμό» και την τύχη ενός ασθενή που αιμορραγεί στο παγκάκι των ΤΕΠ. Στη δήλωση θανάτου και στην παραγγελία της Αστυνομίας για ιατροδικαστική εξέταση, μετά θάνατον, φέρεται ως ώρα εισαγωγής στο νοσηλευτικό ίδρυμα η 5.30 πρωινή, ενώ στο εξιτήριο η 8.35 πρωινή. Με απλά λόγια, κάποιος λέει ψέματα. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ο άτυχος 72χρονος αιμορραγούσε για τουλάχιστον 3-5 ώρες, πριν μπει στο χειρουργείο (αφού το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 2.29 την προηγούμενη νύχτα) και κανείς από τους γιατρούς δεν το πήρε χαμπάρι ή ήταν τέτοιος ο συνωστισμός στα επείγοντα, που ο Τσόκος πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι και «ξεμάτωσε» περιμένοντας στη σειρά του αίσχους.




Παραβλέψεις όμως (σκόπιμες ή μη θα το κρίνει η εισαγγελική αρχή) προκύπτουν και κατά τη σχεδόν ανύπαρκτη προανάκριση, που δήθεν διενήργησε το Α.Τ Συντάγματος. Επισκεπτόμενοι το αστυνομικό τμήμα, πριν από 5 μέρες, δεν κατορθώσαμε να πληροφορηθούμε απολύτως τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι μας είπαν πως «δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα!». Σύμφωνα, όμως, με έγγραφο που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι ο αρχιφύλακας Χρυσανθακόπουλος Αθανάσιος (αξιωματικός υπηρεσίας) παραγγέλνει στις 22 Μαΐου ιατροδικαστική εξέταση. Την πραγματοποιεί ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης. Ως αιτία θανάτου προκύπτει η «τραυματική ρήξη του ορθού». Δηλαδή, απόλυτο μυστήριο. Στο Τμήμα προσέρχεται η Πολωνέζα φίλη του θανόντος, που έχει εξαφανιστεί και φέρεται να καταθέτει: «Κοιμόμουνα και κατά τις 2 τη νύχτα άκουσα φασαρία. Βγήκα από το δωμάτιο και είδα τον Χρήστο, πνιγμένο στο αίμα. Πήγε να καθίσει στο σκαμπό, αυτό έσπασε και τραυματίστηκε. Το σκαμπό το πέταξα». Μετά την κατάθεση, η κοπέλα πήγε σπίτι της, αλλά τα ερωτήματα παρέμειναν.

Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν για τις συνθήκες θανάτου του Χρήστου Τσόκου ήταν ο αδερφός του θύματος, Κυριάκος Τσόκος, και ο ιδιωτικός ερευνητής, Σωκράτης Στρατής, ο οποίος γνώριζε το θύμα. Ο αδερφός του νεκρού έχει ήδη κινήσει τις ποινικές διαδικασίες για την απονομή δικαιοσύνης, ενώ ο Σωκράτης Στρατής δήλωσε στη zougla.gr: «Η υπόθεση αυτή είναι τόσο σοβαρή που χρήζει αναλυτικής έρευνας. Ειδικά για ό,τι αφορά τις συνθήκες μεταφοράς του θύματος στον Ευαγγελισμό και τις συνθήκες νοσηλείας του. Το περιστατικό έπρεπε να θεωρηθεί υπερεπείγον. Κρίθηκε έτσι; Πόση ώρα απαιτήθηκε για να μεταφερθεί ένας άνθρωπος από τη Γ’ Σεπτεμβρίου στον Ευαγγελισμό; Η Αστυνομία οφείλει επίσης από την πλευρά της, να διαλευκάνει το μυστήριο. Να εντοπίσει τους φυσικούς αυτουργούς του θανάτου ενός συμπολίτη μας, αλλά και όσους υπέπεσαν στις οποιεσδήποτε παραβλέψεις ή παραλείψεις με τραγικό αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο ασθενής να καταλήξει».

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails