Αναζήτηση / Search

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σκυλί πέθανε στις αποσκευές του λεωφορείου



Μιλώντας με ένα φίλο, λέγοντάς του για κάτι σκυλάκια που αναζητούν σπίτι απο μιά πρόσφατη ανάρτησή μας, που μπορείτε να δείτε εδώ , έμαθα ότι η γυναίκα του γράφει για το Ε της Ελευθεροτυπίας, στην Φάρμα των Ζώων, και πήγα να δώ την στήλη.

Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα λοιπόν, διάβασα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Με όλους τους εμπλεκομένους της υπόθεσης ...

'Ενας κύριος, αναγνώστης της στήλης, ο οποίος είχε υιοθετήσει απο την στήλη ένα σκυλάκι, έξι μήνες πρίν, έπρεπε να κάνει ένα ταξίδι με λεωφορίο του Κτελ, και απο ότι καταλαβαίνω, δεν μπορούσε να αφήσει το σκυλάκι πίσω. Το πήρε λοιπόν μαζί του.

Ο οδηγός απαίτησε να μπεί το σκυλί στις αποσκευές και παρά τις αντιδράσεις του ιδιοκτήτη, το σκυλί μπήκε στις αποσκευές. Ο χώρος οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι είναι μικρός, ζεστός, θορυβώδης, σκοτεινός και ασφυκτικός.

Ο προορισμός ήταν το Αίγιο. Το σκυλί έκλαιγε απεγνωσμένα μέχρι τον Ισθμό, όπου και έγινε στάση, και ο οδηγός δεν τον άφησε να του δώσει λίγο νερό. Στο  τέλος του προορισμού, το σκυλί ήταν πλέον νεκρό.

Η προσωπική μου άποψη είναι ... ότι εγκληματίες είναι και οι δύο, οδηγός και ιδιοκτήτης. 

Μα αφήνεις τον σκύλο σου, στις αποσκευές του λεωφορείου ; Και όταν δεν σε αφήνει να του δώσεις νερό, δεν μπορείς να καλέσεις την αστυνομία να σε βοηθήσει ; 

E, μα συγνώμη, αλλά ο οδηγός ήταν ένα ψυχρό τέρας, που δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει αν θα ενοχλούσε τους επιβάτες και που σκέφτηκε ότι το μέρος για το σκυλί ήταν μαζί με τις αποσκευές, μιας και ο νόμος επιτρέπει μεταφορά ζώων κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες. Εσύ, που είσαι ο υπεύθυνος για αυτή την ψυχή, το αφεντικό του και φίλος του, δεν κάνεις αυτό που πρέπει...ποιός περιμένεις να το κάνει ;

Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Έχω 3 σκυλιά, και έχω στερηθεί πολλά, έχω κουραστεί πολύ, όμως όταν αυτά δεν είναι καλά, δεν είμαι εγώ και κοιτώ πάντοτε να βάζω τον εαυτό μου στη θέση τους σε ότι κάνω. Ο ιδιοκτήτης θα έμπαινε στις αποσκευές ; 

Να είχε πάει μέσα να κάνει φασαρία, να μήν πήγαινε με αυτό το λεωφορείο, να μην πήγαινε με το κτελ γενικώς, ... δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε ...έχει μέρος ευθύνης.

Όσο για τον οδηγό, δεν είναι ο μόνος. Βέβαια εκείνος ακολούθησε τον παρακάτω νόμο : 

Σύμφωνα με τον Νόμο 2963/2001 περί της οργάνωσης και λειτουργίας των δημόσιων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία τον οποίο μπορείτε να βρείτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος πρώτο, Αρ. Φύλλου 268, 23 Νοεμβρίου 2001, αναφέρεται στο άρθρο 15 παράγραφος 1ιδ : απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα.
Ο Νόμος αυτός υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ http://www.ktel.org/ στην οποία σε παραπέμπει ακόμα και το ίδιο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών εάν επισκεφθείτε τη δική του ιστοσελίδα τη Καρτέλα Επιβατικές Μεταφορές / ΚΤΕΛ.

Λυπάμαι για τον Μπούμπη ...

Μια ακόμα ιστορία που μου έκανε το στομάχι ... βιετνάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails