Αναζήτηση / Search

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Διασκεδαστικοί τρόποι που σας κάνουν να ζήτε περισσότερο
















Πιείτε κόκκινο κρασί ! Είναι γεμάτο με ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό, που δουλεύει για την προστασία του σώματός μας από την γήρανσης. Ένα με δύο ποτήρια την ημέρα, μπορεί να το σώμα σας να διατηρηθεί νεανικό.

Φάτε μαύρη σοκολάτα ! Περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, επίσης. Βρείτε καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, εκτιμίστε την και απολαύστε ένα κομματάκι κάθε μέρα. Σας δίνει επίσης μια καλή δόση ενέργειας, ενώ παράλληλα μειώνει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη.

Χαμογελάστε ! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξει η στάση σας, να συνδεθείτε με τους ανθρώπους και επωφεληθεί το σώμα σας. Όπως η χαλάρωση, το χαμόγελο εξουδετερώνει τις επιπτώσεις του στρες. Με το να υποχρεώνουμε τον εαυτό μας να χαμογελάει, ξεγελάμε το σώμα μας ότι όλα είναι καλά, μειώνοντας έτσι την πίεση. Όπως και ένας διακόπτης, έτσι το χαμόγελο πραγματικά αλλάζει τη διάθεσή μας. Για αυτό βάλτε ένα χαμόγελο επάνω, ακόμα κι αν δεν το αισθάνεστε, και αρκετά σύντομα θα χαμογελάτε πραγματικά.

Κάντε σεξ ! Το σεξ και το άγγιγμα είναι σημαντικά τμήματα της υγείας. Με το σεξ απελευθερώνουμε μια σειρά απο ευεργετικές χημικές ουσίες στο σώμα μας. Αυτό και η σωματική επαφή, γενικά, βοηθούν να δεθούμε με τους άλλους, ενισχύουν τις σχέσεις, και αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας. Η συχνή πράξει μπορεί να επεκτείνει τη ζωή μας για χρόνια.

Χαλαρώστε ! Είναι το αντίθετο του στρες. Ενώ η πίεση φέρνει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, η χαλάρωση βοηθά τους οργανισμούς μας για να ξεκουραστούν, να θεραπευτούν και να λειτουργούν καλύτερα. Καθημερινή εξάσκηση  με τεχνικές χαλάρωσης, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να απενεργοποιεί το άγχος σας και να τπ αντικαθιστά με ενέργεια ηρεμία. Αυτό θα βελτιώσει την αρτηριακή σας πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την ικανότητα να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ζωής.

Κάντε την άσκηση παιχνίδι ! Τα φυσικά παιχνίδια και σπορ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το σώμα και το μυαλό σας υγιή. Απλές ρουτινιάρικες ασκήσεις είναι αρκετές για τη διατήρηση της ισορροπίας, την ευελιξία, την αντοχή και τη δύναμη. Ομαδικά παιχνίδια και αθλήματα εξασκούν και το μυαλό σας, καθώς πρέπει να προβλέψει τις ενέργειες των ανθρώπων της ομάδας και πώς θα συνεργαστεί μαζί τους. Βρείτε ένα παιχνίδι ή μια δραστηριότητα που να ταιριάζει στο επίπεδο της φυσικής σας ικανότητας και κάντε την συχνά.

Κοιμηθείτε ! Ο ύπνος είναι μια βασική λειτουργία του σώματος. Οι περισσότεροι απο εμάς, δεν κοιμούνται αρκετά, ή όσο χρειάζεται. Φάρμακα, άγχος, ασθένειες και κακές συνήθειες ύπνου, σας αποτρέπουν απο το να κοιμηθείτε 7-9 ώρες την νύχτα. Τα οφέλη για την υγεία του ύπνου περιλαμβάνουν περισσότερη ενέργεια, καλύτερη ανοσολογική λειτουργία, κοφτερή μνήμη και πάρα πολλά άλλα.

Ξοδέψτε χρόνο με τους αγαπημένους σας ! Οι σχέσεις είναι ένα σημαντικό μέρος της υγείας. Δεν είναι μόνο ότι οι ισχυροί δεσμοί με άλλους ανθρώπους, θα βοηθήσουν όταν τους χρειάστούμε, αλλά και προστασία από τη μοναξιά, την κατάθλιψη και την ψυχική ασθένεια. Αφιερώστε χρόνο καλλιεργώντας τις σχέσεις σας με τους φίλους και την οικογένεια σας, για να βελτιώσουν την υγεία σας και τη ζωή σας.

Παίξτε παιχνίδια μυαλού ! Φτιάξτε πάζλ, λύστε γρίφους και σταυρόλεξα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μετέχετε και να μείνετε συνδεδεμένοι με τον κόσμο. Τα παιχνίδια εξασκούν διαφορετικά  μέρη του μυαλού και δελεάζουν την περιέργειά σας. Επιλέξτε κοινωνικά παιχνίδια, όπως το σκάκι ή  την μπιρίμπα, για να μείνετε σε επαφή με άλλους.

Να είστε θετικοί ! Με αυτή την στάση, προσθέτετε περισσότερα απο επτά χρόνια στην ζωή σας, σύμφωνα με έρευνες. Μή δοξάζετε την νεότητα και μή μετανιώνετε για κάθε χρόνο που περνάει. Βρείτε ευχαρίστηση στην αυξάνουσα ηλικίας σας και χαρείτε περισσότερη γνώση, εμπειρία και έλεγχο στη ζωή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails