Αναζήτηση / Search

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Υπέρβαροι σκίουροι ?

Μερικοί σκίουροι έχουν γίνοι υπέρβαροι σε σχέση με το παρελθόν. Η αιτία είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη.

40 χρόνια βαθιάς μελέτης σχετικά με τους Τσοκ Ροκ, τα σκιουράκια με την κίτρινη κοιλίτσα, που κατοικούν στο Upper East River Valley στο Κολοράντο, έδειξαν ότι είναι η πρώτη φορά  που η αλλαγή του κλίματος έχει αντίκτυπο τις φυσικές αλλαγές στο ζωικό βασίλειο.

Επειδή έχει μειωθεί ο χρόνος της χειμερίας νάρκης τους, καταναλώνουν περισσότερο χρόνο σε κατανάλωση φαγητού, και μάλιστα έχουν αλλάξει λίγο και την διατροφική τους συνήθεια.

Επίσης το καλοκαίρι για αυτά σημαίνει αναπαραγωγή, έτσι έχοντας περισσότερο χρόνο για αγάπη, έτσι ο πληθυσμός τους έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Ειρωνικά, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, οι παχύτεροι μαρμότες είναι πραγματικά σε πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση, και το ποσοστό θνησιμότητας μειώθηκε σημαντικά κατά την περίοδο της μελέτης.

Με το χιόνι τα σκιουράκια και οφελούντε και όχι. Η παρατεταμένη κάλυψη της άνοιξης απο χιόνι αυξάνει την θνησιμότητα και μειώνει την αναπαραγωγική ικανότητα.  Αν όμως υπάρχει λιγότερο χιόνι να λιώσει, για να θρέψει τα φυτά που τα σκιουράκια τρέφονται, στις ξηρασίες θα ανέβει το ποσοστό θνησιμότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails