Αναζήτηση / Search

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Μυνήσεις κατά της Apple για το iPhone 4

H Apple δέχθηκε τουλάχιστον 3 μυνήσεις για προβλήματα με την κεραία του νέου της μοντέλου iPhone, σύμφωνα με τις καταγγελίες των πελατών.

Apple λάνσαρε το iPhone 4 την τελευταία εβδομάδα, σε τεράστια ζήτηση του προϊόντος. Αμέσως όμως ήρθαν και τα παράπονα απο μερικούς πελάτες για φθηνή λήψη σήματος όταν το κράταγαν με ένα συγκεριμένο τρόπο.

Τα προβλήματα είναι το καυτό θέμα των συζητήσεων στο διαδύκτιο, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσοι έχουν επηρεαστεί απο τα προβλήματα. Το θέμα δεν φαίνεται να έχει αγγίξει της πωλήσεις του μέχρι τώρα, που στις 3 πρώτες μέρες μόνο, πωλήθηκαν 1,7 εκατομμύρια των νέων συσκευών.

Μια συλλογική αγωγή κατατέθηκε την Τρίτη, στο δικαστήριο US District της Καλιφόρνια, κατά της Apple και της AT & T Inc - αποκλειστικός φορέας ασύρματου δικτύου του iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες - και περιλαμβάνει κατηγορίες για απάτη με απόκρυψη, αμέλεια, εκ προθέσεως διαστρέβλωση και ελαττώματα σχεδιασμού.

Επίσης δήλωνε η αγωγή ότί η Apple και η AT & T έχουν αποτύχει να παρέχουν την υποστήριξη των πελατών και εκείνοι έχουν απομείνει μόνο με 3 επιλογές : να κρατάνε τα τηλέφωνά τους με περίεργο, άβολο και αφύσικο τρόπο, να πληρώσουν 10% για την αμοιβή εμπλουτισμού και να επιστρέψουν τα τηλέφωνά τους, ή να πληρώσουν 29,95 δολλάρια για να αγοράσει μια νέα θήκη, η οποία λέγεται ότι διορθώνει το πρόβλημα λήψης.

Το iPhone 4 αντιπροσωπεύει ένα ολοκληρωμένο επανασχεδιασμό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Μια ταινία γύρω από το χείλος του smartphone λειτουργεί ως κεραία του.

Η εταιρεία απάντησε στις καταγγελίες των χρηστών λέγοντας πως η απόδοση της κεραίας του κάθε ασύρματου τηλεφώνου επηρεάζεται κατά κάποιο τρόπο από το πώς κρατείται, ανάλογα με το πού βρίσκεται η κεραία. Και οι δύο εταιρίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Σε μια άλλη συλλογική αγωγή που κατατέθηκε για το διαμέρισμα της Μέρυλαντ, ο Kevin McCaffrey και η Linda Wrinn είπαν πως τους πούλησαν "ελαττωματικές" συσκευές iPhone 4, τα οποία πέφτουν οι κλήσεις και χάνονται τα δεδομένα της υπηρεσίας οποία ζητά μείωση και δεδομένων των υπηρεσιών όταν κρατούνται με τρόπο ίδιο με τον συνηθισμένο ενός απλού ασύρματου τηλεφώνου.

Και για τις δύο αγωγές με επανελημένες αποστολές e-mail, τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, και μία απο αυτές ήταν να μην το κρατάνε κατα αυτό τον τρόπο.

Οι μετοχές του Cupertino, η βάση της Apple στην Καλιφόρνια, έπεσε 1,5% σε 247,80 δολάρια στη μεσημεριανή διαπραγμάτευση του Nasdaq. Οι μετοχές του AT & T  με βάση το Ντάλλας, υποχώρησε 0,4% σε 24,18 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails