Αναζήτηση / Search

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οι Αφρικανοί Albinos κυνηγούνται όλο και περισσότερο

Τα ορφανά, τα παιδιά albinos και τα άτομα με αναπηρίες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Τα τελευταία χρόνια τείνουν να τα κατηγορούν ότι είναι μάγοι. Τα καίνε, τα χτυπάνε και τα σκοτώνουν ώς τιμωρία. Πριν 10 με 20 χρόνια το ίδιο κάνανε για τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους.

Έκθεση της UNICEF προειδοποιεί ότι τα παιδιά που κατηγορήθηκαν ως μάγισσες - περίπου την ηλικία των οκτώ - έχουν υποστεί καψίματα, ξυλοδαρμούς, ακόμη και θάνατο.

Η αύξηση της κακοποίησης των ευάλωτων αυτών παιδιών συνδέεται με την αστικοποίηση της ηπείρου, την αναστάτωση που προκλήθηκε μετά τον πόλεμο, καθώς και την αυξανόμενη οικονομική επιβάρυνση της ανατροφής των.

Ο οργανισμός λέει πως είναι πολύ λίγα αυτά που μπορεί να κάνει για την πίστη στη μαγεία, αυτή καθεαυτή, και δεν προσπαθεί να εξαλείψει την πρακτική αυτή. Αλλά είπε ότι η βίας κατά των παιδιών ήταν πολύ κακό και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό. Τα περισσότερα από αυτά, που κατηγορούνται για μαγεία, είναι αγόρια ηλικίας από 8 έως 14, που συχνά καταλήγουν να δέχονται επιθέσεις, βασανισμούς και κάποιες φορές ακόμα και να καταλήγουν σε θάνατο. Πρώτα τα υποχρεώνουν να παραδεχθούν ότι είναι μάγοι και μετά να τους πούν απο ποίον πήραν την μαγεία...

Οϊ θεραπευτές που πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι δαιμονισμένα, ρίχνουν στα αυτιά και στα μάτια τους βενζίνη για να ξορκίσουν τα "κακά πνεύματα".  Επίσης τα ακροτηριάζουν και πουλάνε τα μέλη στην μαύρη αγορά, όπου το δεξί πόδι μπορεί να πωληθεί για 2.000 δολλάρια και ένα χέρι για 800. Το ίδιο γίνεται και με τα μαλλιά τους. Φτιάχνουν "μαγικά" φίλτρα που υποτίθεται φέρνουν ευημερία και καλοτυχία ή σε άλλες περιπτώσεις κακοτυχία (ανάλογα με τις δυσειδαιμονίες) στους πελάτες τους.

Τα τελευταία χρόνια φέρνουν κυρίως λεφτά ... Την στιγμή που η μόνη πηγή πλούτου είναι η αναζήτηση διαμαντιών και το εμπρόριο ψαριών, εύκολα δωροδοκούνται ακόμα και αστυνομικοί για να κάνουν τα στραβά μάτια.

Το πρόβλημα εντίνουν οι ιεροκήρυκες που χρεώνούν μεγάλα ποσά για εξορκισμούς. Ένας απο αυτούς συνελήφθη πρόσφατα στη Νιγηρία μετά απο χρεώσεις άνω των 250 δολλαρίων για αυτή την διαδικασία.

Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ολοκληρωμένη έρευνα που να αποδεικνήει το πόσο διαδεδομένες είναι αυτές οι πεπυθίσεις. Πάντως πάνω απο 20.000 άστεγα παιδιά έχουν κατηγορηθεί για μαγεία στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και πολλά ακόμα στην Τανζανία, Μπουρουντι και Κένυα.

Ο Αλμπινισμός ή αλφισμός ή λευκωπάθεια είναι μία εκ γενετής διαταραχή 2 γονιδίων που συντελούν στην σύνθεση της μελανίνης , με συνέπεια οι πάσχοντες να εμφανίζουν λευκό και λεπτό δέρμα, λευκές - ξανθές τρίχες σε σώμα και κεφάλι, προβλήματα όρασης μέχρι και τύφλωση, υψηλό δείκτη εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και είναι σοβαρή ευπάθεια σε λοιμώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails