Αναζήτηση / Search

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Άδεια για όπλα στα 10 τους


Σε αριθμητικά στοιχεία που δημοσιεύονται στο BBC, στο πλαίσιο του Freedom of Information Act, έχει αποκαλύπτεται ότι σε όλη την Ανατολή πάνω από 1.000 παιδιά, κάτω των 18 ετών, έχουν άδεια για όπλο.

Το κατώτατο όριο ηλικίας για άδεια κυνηγετικoύ όπλου είναι 10 ετών και το κατώτατο όριο ηλικίας για την απόκτηση άδειας πυροβόλων είναι 14.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στην περιοχή της Αστυνομίας Hertfordshire εξεδόθησαν περισσότερες άδειες για όπλα, 301 στον αριθμό, σε άτομα κάτω των 18 ετών. Το ηλικιακό εύρος των ατόμων με άδειες κυμαίνεται απο 11 έως 94 χρονών και 544 άδειες εκδόθηκαν το 2009/2010. Το Suffolk εξέδωσε 213 άδειες όπλων σε άτομα κάτω των 18 ετών, με ένα σύνολο 787 πυροβόλου όπλου και 2.633 κυνηγετικού όπλο το 2009/2010. Το Bedfordshire εξέδωσε 49 άδειες κυνηγετικού όπλου για κάτω των 18 ετών και 700 άδειες πυροβόλου όπλου συνολικά το 2009.

Εάν οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τα όπλα αυτά είναι πολύ πιο πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν.

Μια εκπρόσωπος του Gun Control Network είπε στην ιστοσελίδα του BBC, ότι είναι αντίθετοι στην ιδέα της χορήγησης αδειών σε άτομα κάτω των 18 ετών. Δεν θέλουν τα παιδιά να έχουν καμία σχέση με τα όπλα.

Ο Andrew Clifton, του Bedfordshire Sporting Targets Shooting Club, είπε ότι ήταν σωστό που οι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν πιστοποιητικά γιακυνηγετικό όπλο, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στον αθλητισμό και να μαθαίνουν την πειθαρχία απο νωρίς.

John Fletcher, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομίας Bedfordshire, δήλωσε ότι η αστυνομία θα πάρει συνέντευξη προσωπικά από τους γονείς και τους κηδεμόνες των τυχόν νέων υποψηφίων που θα κάνουν αίτηση για άδεια οπλοφορίας, και θα μιλήσουνε στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, για να έχουν μια πλήρη εικόνα πριν από την έκδοση άδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails