Αναζήτηση / Search

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ψηφιακό μπαούλο με παλιά κόμικς


Ένα ψηφιακό μπαούλο με εξώφυλλα από παλιά κόμικς θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://mycomics.gr, δύο άνθρωποι με μεράκι και υπομονή συνέλεξαν εκατοντάδες κόμικς, κάποια απ’ τα οποία μπορείτε να τα αγοράσετε! Το ψάξιμο στα εξώφυλλα των περιοδικών μας μεταφέρει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, τότε που δεν υπήρχαν λεφτά για αγορές και αλλάζαμε ο ένας με τον άλλο όσα κόμικς είχαμε, για να διαβάσουμε όσο το δυνατό περισσότερα τα μεσημέρια του καλοκαιριού, που το παιχνίδι έξω ήταν απαγορευμένο.

Γράφουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας για τον Μπλεκ: «Ήταν τότε αρχές δεκαετίας του ‘70 που κυκλοφόρησαν αυτά τα περιοδικάκια με το μικρό σχήμα, για να κρύβονται εύκολα από γονείς και δασκάλους, και με τα κοκκινοπορτοκαλί χρώματα στο εσωτερικό τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στ. Ανεμοδουράς αναγκάστηκε να βρει μια καινούργια έκδοση να αντικαταστήσει το δημιούργημά του που σταμάτησε εξαιτίας άνωθεν εντολών από το τότε καθεστώς.

Εννοούμε βέβαια τον θρυλικό Μικρό Ήρωα που έκλεισε χτυπημένος βάρβαρα από την δικτατορία. Εξετάζοντας διάφορες εκδοχές κατάληξε σε μία που είχε τα περισσότερα συν. Τον Μπλεκ (Il Grande Blek). Πράγματι το Ιταλικό αυτό κόμικ ήταν ότι έπρεπε. Πρωταγωνιστής ένας Αμερικάνος ήρωας, που πολεμούσε για την ελευθερία του. Aν και Ιταλικό λοιπόν δημιούργημα δεν πρόδιδε καθόλου τις ρίζες του και όλοι το θεωρούσαν Αμερικάνικο. Έτσι και το καθεστώς έμεινε ήσυχο αλλά και το επαναστατικό πνεύμα του δημιουργού έδρασε».

Με πληροφορίες από: arahova.wordpress.com και steveniko.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails