Αναζήτηση / Search

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Το μεγαλύτερο παγκοσμίως χρυσό νόμισμα...αποφέρει πάνω απο 3.000.000 ευρώ




To 100 kg (£ 220.5) κομμάτι, ένα από τα μόλις πέντε καναδικά του 1.000.000 δολλαρίων Maple Leaf κερμάτων που το Βασιλικό Καναδικό Νομισματοκοπείο παρήγαγε ποτέ, "αρπάχτηκε" αμέσως με γραπτή προσφορά από την "ORO", μία εμπορική εταιρεία χρυσού με έδρα τη Μαδρίτη.

Δεν υπήρχαν αντίθετες προσφορές σε μια αίθουσα δημοπρασίας γεμάτη, με περισσότερους δημοσιογράφους από δυνητικούς αγοραστές. Πωλήθηκε στην καθαρή αξία του χρυσού

κέρματος, βασισμένη στην αγοραία τιμή της Παρασκευής. Αυτό ήταν τέσσερις φορές η αξία του.

Η δημοπρασία έγινε με εντολή του διευθυντή του αυστριακού ομίλου επενδύσεων AvW Invest, η οποία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον Μάιο, όταν ο ιδιοκτήτης της & διευθύνων σύμβουλος συνελήφθει ως ύποπτος για απάτη, κατάχρηση εμπιστοσύνης και άλλων επιβαρύνσεων.

Η AvW είχε αποκτήσει το κέρμα το 2007, όταν έγινε μέλος μιας κλειστής λέσχης ιδιοκτητών, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία απεικονίζεται στη μία πλευρά του νομίσματος, δύο αγνώστων στοιχείων επενδυτών στο Ντουμπάι και ενός ατόμου, που ακόμη και η διαμονής του/της είναι άγνωστη.

Η AvW είχε δανείσει της νόμισμα, 53 cm (21 ίντσες) σε διάμετρο και 3 εκατοστά πάχους, στο μουσείο Kunsthistorisches της Βιέννης, όπου το είχε στη διάθεση του κοινού ως μέρος της συλλογής νομισμάτων της. Η καθαρότητα του είναι 99,999 τοις εκατό, ο καθαρότερος τύπος στην αγορά.

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Καναδά εξέδοσε το κέρμα το 2007 για να επιδείξει τις εγκαταστάσεις παραγωγής του και να "κλέψει" μια θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χρυσό νόμισμα στον κόσμο.

Τον τίτλο κατείχε ήδη το αυστριακό νομισματοκοπείο, το οποίο το 2004, παρήγαγε 15 κέρματα των 100.000 ευρώ, βάρους 31,1 kg για να γιορτάσει την 15η επέτειό του, για τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε Φιλαρμονικά κέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails