Αναζήτηση / Search

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η υπόθεση της κλοπής του βιβλίου του Shakespeare έκλεισε

Raymond Scott
Μια σπάνια πρώτη έκδοση των έργων του Σαίξπηρ έφερε λαθραία στις ΗΠΑ από τη Βρετανία.
Το σπάνιο βιβλίο χρονολογείται οτι είναι του 1623, το οποίο είχε εξαφανίστηκε από την έκθεση του Πανεπιστημίού του Durham της βόρειας Αγγλίας το 1998.

Εμπειρογνώμονες λένε ότι η αξία του βιβλίου είναι πάνω απο 1,500,000 εκατομμύρια δολλάρια, και ο Raymond Scott, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα σε 8 χρόνια για την κλοπή του, το είχε στην κατοχή του μια δεκαετία. Λάθος του ήταν ότι την πήγε στην παγκοσμίου φήμης  Βιβλιοθήκη Folger Shakespeare στην Ουάσιγκτον, το 2008, όπου αναγνωρίστηκε η έκδοση, παρά την ζημιά που του είχε κάνει για να μην αναγνωρίζεται, όπως κόψιμο πολλών σελίδων και καταστροφή του καλύμματός του, κάλεσαν το FBI, την αστυνομία του Durham και την βρετανική πρεσβεία.

Scott, 53 χρονών, έκανε τον πλούσιο playboy, που όμως ήταν καταχρεωμένος ! Ο άνεργος έμπορος αντίκων χρεωκόπησε στέλνοντας τεράστια ποσά στην κουβανή φιλενάδα του. Scott οδήγησε μια κίτρινη Ferrari για την περαιτέρω την εικόνα του playboy, αλλά ζούσε από τα επιδόματα ανεργίας μέχρι πρόσφατα με την ηλικιωμένη μητέρα του.

Η σπάνια αυτή έκδοση, είναι ένα κομμάτι απο τα 250 περίπου που κυκλοφορούν, και στο δικαστήριο έφτασε μέσα σε κλειδωμένο κουτί και πάνω σε μαξιλάρι. Θα επιστραφεί βέβαια στο Πανεπιστήμιο του Durham.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails