Αναζήτηση / Search

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Πήγε δικαστήριο γιατί χόρευε Kolbasti

Χορεύοντας Kolbasti

Όταν ο Allaetin Can, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος κεμπάπ, εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη, o δικαστής διέκοψε την υπόθεση και διέταξε την αστυνομία να παρακολουθήσει ένα DVD των χορευτών που εκτελούν το "kolbasti" και στη συνέχεια να αποφασίσει κατά πόσον θα μειωθεί η ποινή εις βάρος του κατηγορούμενου.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν μετά από ένα περαστικό που είδαν τον Can να χτυπάει, να κλοτσάει και να πνίγει την Elmas τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια μιας φασαρίας στο χώρο στάθμευσης έξω από το κατάστημά τους.

Αφού ο Can δήλωσε αθώος, και μετά της αναπαραγωγή του DVD, που ήταν και αποδεικτικό στοιχείο, είπε ότι μαζί με την σύζηγο και τα 2 παιδιά, γιορτάζανε μια πολύ κερδοφόρα μεσημεριανή βάρδια του μαγαζιού τους.

Ο ανέμελος χορός, που προέρχεται από τη δεκαετία του 1930, περιλαμβάνει προσομοίωση αγώνα, με πολύ χτύπημα των μπράτσων, χαστούκια και κινήσεις πάλης και κεφαλοκλιδώματα.

" Τί κακό είχε που χορεύαμε με την οικογένειά μου " είπε. Και η γυναίκα του ήταν πολύ συγχησμένη όταν ήρθαν και τα λίγα αγγλικά της δεν βοήθησαν καθόλου. Διαγορετικά όλο αυτό θα είχε αποφευχθεί.

"Ο σύζυγός μου είναι καλός άνθρωπος", είπε σε σπασμένα αγγλικά της.

Ο Kolbasti γεννήθηκε στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας της Τραπεζούντας, στα βορειοανατολικά της Τουρκίας, και έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε ολόκληρη τη χώρα από τότε.

Ο χορός λέγεται ότι διαμορφώθηκε από μεθυσμένους της πόλης, οι οποίοι τακτικά μαζεύονταν απο  τις νυχτερινές περιπολίες της αστυνομίας, και οι στίχοι λένε "Ήρθαν, μας έπιασαν, μας νίκησαν."

Δημοφιλής στους γάμους, όταν μεγάλος αριθμός ατόμων συμμετάσχουν ιδιαίτερα στο γρήγορο κομμάτι, ένα από τα αγαπημένα των νέων ανδρών που τους αρέσει να επιδεικνύουν μπροστά στα κορίτσια.

Kolbasti σημαίνει "επ 'αυτοφώρω από την αστυνομία".

Δείτε τα βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails