Αναζήτηση / Search

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

R136a1 - Το νέο αστέρι


Το πιο ογκώδες αστέρι που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, με μέγεθος 250 φορές μεγαλύτερο απο τον γήινο ήλιο και 2 φορές βαρύτερο απο οποιοδήποτε άλλο έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Ποιο είναι το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί ως η πιο μαζική αστέρι που έχει ανακαλυφθεί ποτέ είναι πάνω από 250 φορές μεγαλύτερο από τον ήλιο της γης και δύο φορές τόσο βαριά όσο οποιαδήποτε βρεθεί μέχρι σήμερα, λένε οι επιστήμονες.

Υπολογίζεταί πως όταν γεννήθηκε ήταν 320 φορές μεγαλύτερο απο τον ήλιο, γιατί είναι γνωστό πως αστέρια τέτοιων μεγεθών, ρίχνουν τεράστια ποσά ενέργειας, και είναι περίπου 7 φορές πιο θερμό και εκατομμύρια φορές πιο φωτεινό απο τον ήλιο.

Αντίθετα με τους ανθρώπους, αυτά τα αστέρια γεννιούνται βαριά και χάνουν βάρος καθώς γερνάνε. Το συγκεκριμένο είναι ήδη μεσήλικας και έχει υποστεί μεγάλη απώλεια βάρους.

Αν αντικαταστήσει τον ήλιο, θα τον επισκιάσει όπως κάνει ο ήλιος στην σελήνη.

Το αστέρι είναι μέρος συμπλέγματος που βρίσκεται πάνω από 22.000 έτη φωτός μακριά, αλλά είναι μέρος ενός γαλαξία που ονομάζεται Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, που απλώνεται σε μια απίστευτη απόσταση, 165.000 έτη φωτός από τη Γη.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι επιστήμονες, δείχνουν ότι είναι ένα από τα πολλά αστέρια που βρήκαν με θερμοκρασίες άνω των 72.000 βαθμούς Fahrenheit. Η ανακάλυψη αυτή τους έδωσε μια γεύση για το πώς μπορεί να ήταν το σύμπαν αρχικά, λίγο μετά το Big Bang.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails