Αναζήτηση / Search

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Οι Megavat στο Kosmopolis 08.07.2010


Οι Megavat είναι ο Βασίλης Μερζιώτης, Ειρήνη Μωβία και ο Μηνάς Γανωτίδης.

Ο Βασίλης Μερζιώτης είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "Γέννεσις", που το όνομα τώρα αντικατέστησε το "Megavat", είναι σολίστ στην κιθάρα, συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής και ερμηνευτής. Έχει σπουδάσει κλασική και μοντέρνα θεωρία της μουσικής και ειδικεύεται στη σειρά Berklee, A Modern Method For Guitar, την οποία και διδάσκει.

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Μιχάλης Νικολούδης, Βασίλης Καζούλλης, Σοφία Βόσσου, Μαντώ, Charms, Star Star, Νίκος Μίχας, Ryan Roxie, Jonny Holiday και με την μπάντα του Alice Cooper.

Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι με τον Γιώργο Νταλάρα ο οποίος συμμετέχει στο νέο άλμπουμ, με το τραγούδι "Δεν είμαι ποιητής".

Ο Βασίλης Μερζιώτης έχει παίξει σε διάφορες μουσικές σκηνές και κλαμπ σε Ελλάδα, Κύπρο, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ και Κάρντιφ.

Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Σαν ξωτικό" απ' όπου έγινε γνωστό το τραγούδι "Σε θέλω". Μαζί με την Ειρήνη Μωβία, μία άρτια τραγουδίστρια με ξεχωριστό ηχόχρωμα, που ερμηνεύει τα τραγούδια του νέου άλμπουμ, και τον Μηνά Γανωτίδη, ένα προικισμένο συνθέτη, στιχουργός, ενορχηστρωτής και παιδικός φίλος του Βασίλη.

Το "Χορεύεις με το διάβολο" είναι μία πολύ προσεγμένη παραγωγή με δυνατό ροκ ήχο και στίχο ερωτικό και κοινωνικοπολιτικό. Όλα τα τραγούδια είναι σε μουσική και στίχους του Βασίλη Μερζιώτη, εκτός από το "Μην παίζεις με τη φωτιά" που είναι του Μηνά Γανωτίδη. Στο άλμπουμ συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Δεν είμαι ποιητής".

Ο Βασίλης Μερζιώτης υπογραμμίζει στο σημείωμά του: "Έγινε παιδικός μου ήρωας και ταυτόχρονα ο πιο αγαπημένος μου Έλληνας Καλλιτέχνης. Η συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στο έργο αυτό, ερμηνεύοντας το τραγούδι μου 'Δεν είμαι ποιητής', σημαίνει την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου και μια βαθιά ικανοποίηση πληθώρας συναισθημάτων και αξιώσεων μέσα μου! Γιώργο, σ' ευχαριστώ που μου εμπιστεύθηκες την απέραντη φωνή σου!" Β.Μ.

Ήδη το τραγούδι "Β53" αλλά και το "Δεν είμαι ποιητής", ακούγονται σε επιλεγμένα ραδιόφωνα.

Νέο group στο χώρο, αλλά με ...μεγάλη εμπειρία! Οι Megavat καταθέτουν το πρώτο δείγμα δουλειάς τους που όμως βασίζεται στη μακρόχρονη ενασχόληση του Βασίλη Μερζιώτη που μόνο νέος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί στο χώρο και που έχει τη τάση να ...ιδρύει καινούργια group!

Ξεκίνησε τη δεκαετία του 90 με τις "Σκιές", συνέχισε το 2001 με τους "Γέννεσις" και ξαφνικά, δημιουργεί τους "Megavat". Το τραγούδι "σε θέλω" είχε ξεχωρίσει από τον μοναδικό του δίσκο που είχε κυκλοφορήσει το 2006 με τους Γέννεσις. Στο ρυθμό του στηρίζεται και το πρώτο track του παρόντος album με τους Megavat.

Θεωρώ πως υπάρχουν έντονες επιρροές από Carlos Santana, ειδικά όταν η κιθάρα παίρνει το πρώτο λόγο. Το "Β53" ξεχωρίζει με το πρώτο άκουσμα αν και θεωρώ πως η ερμηνεία του θα έπρεπε να είναι κάπως διαφορετική, λίγο πιο "ζόρικη" ίσως. Στη συνέχεια το album "ξανοίγεται" και σε άλλες μουσικές φόρμες, pop, r'n'b, rap, παραδοσιακή, κρατώντας όμως πάντα σαν βάση τη ροκ.

Μια μόνο ακρόαση του πρώτου προσωπικού άλμπουμ "Σαν Ξωτικό" των "Γέννεσις" , αρκεί για να πείσει και τους πιο απαιτητικούς ακροατές ότι πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα συγκρότημα που ξέρει να υπερασπίζεται το Ροκ.

Το cd περιέχει 12 κομμάτια που θα αγαπήσετε από το πρώτο άκουσμα, όπου συναντάμε όχι μόνο ροκ ακούσματα, αλλά και όμορφες μελωδίες που σε ταξιδεύουν.

Οι Γέννεσις είχαν στο ενεργητικό τους πάνω από 700 εμφανίσεις και αποτελούσαν το βασικό group της Αρχιτεκτονικής Ζωγράφου. Οι χώροι που τους έχουν φιλοξενήσει αρκετοί και σημαντικοί (Αρχιτεκτονική, Hard rock café, Bleu Cafe, Misirlou, Aν Club κ.α) όπως επίσης έχουν λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ αποσπώντας αξιόλογες κριτικές.

Τους στίχους ,τη μουσική και την ενορχήστρωση υπόγραψε ο Βασίλης Μερζιώτης.Τα μέλη ήταν o Μερζιώτης Βασίλης - Φωνητικά, Κιθάρα, o Γανωτίδης Μηνάς - Κιθάρα, Φωνητικά, Παύλου Στέλιος - Τύμπανα, Παπουτσάς Νίκος - Μπάσο.

Μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε τους MEGAVAT στο Kosmopolis στις 8 Ιουλίου, στις 21:30, στο Μαρούσι, Κηφισίας 73. Θα μας παίξουν πολλά απο τον "Χορεύεις με τον διάβολο", κάποια απο τον "Σαν ξωτικό", καθώς και διασκευές απο Phil Collins, Gary Moore, Lady Gaga, AC/DC, Guns 'n' Roses κ.α., όπως μας δήλωσε ο Βασίλης !

H Είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
 




 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails