Αναζήτηση / Search

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Κηδεύτηκε ο Manute Bol

Ο στάρ του Μπάσκετ, Manute Bol, κηδεύτηκε σήμερα απο την οικογένειά του, στις ρίζες του, στο νότιο Σουδάν και εκατοντάδες έσπευσαν να αποδόσουν τον σεβασμό τους, στον άνθρωπο που το ταλέντο του τον οδήγησε  απο τους βοσκοτόπους της Αφρικής στο ΝΒΑ.

Γνωστός για το ύψος του, 2,31μ, και την ικανότητά του να μπλοκάρει το σούτ του αντιπάλου, πέθανε στις 19 Ιουνίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Virginia στο Charlottesville, σε ηλικία 47 ετών, απο νεφρική ανεπάρκεια και μια πολύ επίπονη σοβαρή δερματική αρρώστια.

Τον ανακάληψε προπονητής του ΝΒΑ, που επισκεπτόταν την Khartoum, να παίζει μπάσκετ.

Η σωρρός του έφτασε με αεροπλάνο στην πρωτεύουσα του Sudan, Juba, το Σαββάτο. Την Κυριακή, μέλη της μεγάλης του οικογένειας και τοπικοί πολιτικοί, συνόδευσαν τη σωρρό του σε ένα δίωρο αεροπορικό ταξίδι και τετράωρο οδικό προς το Turalei, το μέρος όπου και γεννήθηκε. Η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου συνόδευσε το φέρετρό του στον τάφο με πολλά βοοειδή δέρματα.

Οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να σβάζουν ταύρους προς τιμή του μέχρι και την Τρίτη. σε μία μίξη Χριστιανικών & της φυλής Dinka παραδόσεων.

Ο Bol, κατέχει το ρεκόρ του πιο ψηλού παίχτη στο NBA, των περισσότερων μπλοκαρισμένων βολών σε 48 λεπτά παιξίματος. Έχει παίξει για τις ομάδες της Washington, Golden State, Philadelphia and Miami.

Ο Manute με φιλανθρωπίες και πολλές ανεργέσεις σχολείων, βοήθησε πολύ την χώρα του, πράγμα για το οποίο θα τον θυμούνται και ευγνωμονούν όλοι.

Καλό Ταξίδι Manute


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails