Αναζήτηση / Search

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Όλη η αλήθεια για την πτώχευση της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή!!!




Διαβάζουμε, ακούμε, μας λένε οι φίλοι και οι γνωστοί ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει και τι θα γίνει με τις οικονομίες που έχουμε στην τράπεζα. Συνήθως η μπουρδολογία έχει να κάνει με το φόβο του κόσμου για τις καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα. Κανένας δεν έχει ξεκινήσει να λέει ποιο είναι το έργο που πρέπει να επιτελέσουμε σαν χώρα για να μην φτάσουμε εκεί. Δηλαδή, αδέλφια, δια της ατόπου επαγωγής, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν θα ... ... πτωχεύσουμε ή όχι.

1. Μείωση δημοσίου ελλείμματος. Ποτέ στην ιστορία της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου δεν εκλήθη ευρωπαϊκή χώρα να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα τόσο απότομα και σύντομα και μάλιστα όταν το δημόσιο χρέος έχει φτάσει το 115% του ΑΕΠ. Λόγω της ύφεσης προβλέπεται ότι την επόμενη διετία το δημόσιο χρέος θα ξεπεράσει το 140% του ΑΕΠ. Για να το πετύχει αυτό η Ελλάδα χρειάζεται έργο τιτάνιο.

2. Η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί σε ταχύτατους ρυθμούς ενημέρωσης όσον αφορά στην εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων και αυτό για να παίρνει άμεσα διορθωτικές αποφάσεις. Σήμερα δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση ούτε σκέψη για νέα μέτρα.

3. Πίστη στο στόχο. Για να πετύχεις οποιοδήποτε στόχο είτε είσαι ποδοσφαιρική ομάδα είτε είσαι ομάδα στο τάβλι είτε κυβέρνηση, θα πρέπει να έχεις πίστη και όραμα. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης δεν πιστεύουν στην πολιτική που καλούνται να εφαρμόσουν και ρίχνουν το ανάθεμα στο ΔΝΤ και την Ευρώπη. Λένε και κάτι ηλιθιότητες ότι τα μέτρα δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει πως σίγουρα δεν πιστεύουν στο σχέδιό τους, στην υλοποίησή τους και απλά όταν καταρρεύσει θέλουν να έχουν βγάλει την ουρά τους απέξω.

4. Η εξέλιξη των μέτρων. Με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων φαίνεται πως η εξέλιξη των δημοσιονομικών δεν είναι ικανοποιητική. Δεν έχουν πάρει τα χρήματα που περίμεναν από το ΦΠΑ, δεν έχουν βρει αυτούς που φοροδιαφεύγουν. Φαίνεται ότι προσπαθούν και αυτοί να κάνουν δημιουργική λογιστική, κρατώντας την επιστροφή του ΦΠΑ και αφήνοντας πίσω το ΕΣΠΑ. Έτσι τα λεφτά που δεν δίνουν θεωρούν ότι τα κερδίζουν. Ο κ. Παπακωνσταντίνου προσπαθεί να πείσει και να πεισθεί ότι ο προϋπολογισμός εξελλίσσεται σωστά. Ξεχνάει ο τσάρος της οικονομίας ότι το κράτος είχε σταματήσει να πληρώνει πολλές από τις οφειλές του. Αυτό, κύριοι της κυβέρνησης, λέγεται στάση πληρωμών αλλά φυσικά εσείς ξεκινάτε από το λαό.

5. Αντιστάσεις υπουργών. Όλος ο ελληνικός λαός έγινε μάρτυρας του εμπαιγμού από τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος προσπάθησε να ακυρώσει την υπογραφή του στο Μνημόνιο για το ασφαλιστικό. Ο λαϊκισμός κύριοι σε τέτοιες εποχές είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα. Η τρόικα ξεκαθάρισε ότι θέλει μόνο την πιστή τήρηση του Μνημονίου. Τα ίδια κάνει και η κα. Ξενογιαννακοπούλου με τις δαπάνες των νοσοκομείων και ο κ. Ρέππας με τον ΟΣΕ και με το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

6. Κρατικός μηχανισμός. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο κρατικός μηχανισμός στηρίζεται στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και τα κοπρόσκυλα των διορισμένων των κομμάτων. Είναι δεδομένο ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν στηρίζει τα μέτρα ούτε τις αποφάσεις της κυβέρνησης (Εφορίες, Λογιστήριο Κράτους, υπουργείο Οικονομικών, τελωνειακοί). Άρα, και να ήθελε η κυβέρνηση, οι υπάλληλοι δεν θέλουν, άρα το έργο δεν θα γίνει.

Για αυτούς τους έξι λόγους φοβόμαστε ότι η Ελλάδα 100% θα πτωχεύσει και ο κόσμος είναι δεδομένο πως θα εγκλωβιστεί στις χρεωμένες και ξεπουλημένες τράπεζες. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και προσπαθούν πολιτικοί και τραπεζίτες να καθυσυχάσουν τον ελληνικό λαό. Θέλουν την ώρα μηδέν να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους μέσα στο τραπεζικό σύστημα.

ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ;
Απάντηση: Ναι και βέβαια μπορούμε καθώς είμαστε Έλληνες.

Τι πρέπει να γίνει; Άμεσος και καταλυτικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης ή νέα σύνθεση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης. Τώρα πρέπει να αντικατασταθούν οι ανίκανοι και λαϊκιστές υπουργοί με αποφασισμένους, έμπειρους πολιτικούς και τεχνοκράτες που θα γυρίσουν το καράβι. Αν αυτό δεν γίνει και δεν μπούνε ξεκάθαρες βάσεις για την αλλαγή ρότας τα χειρότερα δυστυχώς είναι μπροστά μας.

πηγή:sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails