Αναζήτηση / Search

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Οι ταμειακές αποδείξεις κάνουν κακό στην υγεία μας

Οι ταμειακές αποδείξεις περιέχουν υψηλά επίπεδα της  χημικής δισφαινόλης Α που προκαλεί ενδοκρινικές διαταραχές.

Η πλαστική συνιστώσα BPA χρησιμοποιείται απο αρκετές επιχειρήσεις. Χρησιμοποιείται για την επίστρωση του θερμικού χαρτιού, το οποίο αντιδρά με την βαφή για να σχηματίσει την μαύρη εκτύπωση στις αποδείξεις.

Οι καταναλωτές, αλλά τόσο και οι εργαζόμενοι, μολύνονται με το που την πάρουν στα χέρια τους, και στην συνέχεια μπορεί να οδηγήσει σε στοματική ή δερματική μόλυνση. Εισέρχεται σε τέτοιο βάθος, που το πλύσιμο πιά δεν είναι ικανό να την απομακρύνει απο τον οργανισμό μας, αφού έχει εισχωρήσει πια στο αίμα μας.

Σε δοκιμές που έγιναν σε ζώα τα αποτελέσμα έδειξαν ότι η BPA μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στην αναπαραγωγή της ανάπτυξης του συστήματος, μειωμένη διανοητική ικανότητα και ανωμαλίες συμπεριφοράς, καρκίνο, παχυσαρκία, διαβήτη, πρόωρη εφηβεία, αντίσταση στην χημειοθεραπεία, άσθμα και καρδιαγγειακές διαταραχές, καθώς και επιγενετικές αλλαγές, δηλαδή αλλαγές στα γονίδια που μπορεί να περάσουν στην επόμενη γενιά.

Το θερμικό χαρτί χρησιμοποιήται όχι μόνο στις ταμειακές, αλλά και στο φαξ, στην τυποποίηση των προϊόντων, στις κονσέρβες, στα ΑΤΜ, σε βρεφικές τροφές και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails