Αναζήτηση / Search

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Στραγγάλισε το παιδί της και πούλησε το αυτί του


Μια γυναίκα στη Ζιμπάμπουε σκότωσε το παιδί της και πούλησε ένα από τα αυτιά του για $ 20 σε ένα παραδοσιακό θεραπευτή, που καταζητείται για τελετουργικές δολοφονίες στη Μοζαμβίκη.

Η γυναίκα, Christine Hofisi από το Chipinge (κοντά στα σύνορα της Μοζαμβίκης), 21 ετών, στραγγάλισε τον 18-μηνο υιό της και έκοψε το αριστερό αυτί του. Το πούλησε για 20 δολλάρια, πέρνοντας μόνο τα 10, τα υπόλοιπα θα τα έπερνε αργότερα απο τον διαβόητο θεραπευτή.

Σήμερα είναι υπό κράτηση στο Chipinge. Ερευνούνε ακόμη την περίπτωση της δολοφονίας και οι έρευνες θα επεκταθούν στην Μοζαμβίκη, όπου εδρεύει ο θεραπευτής, γνωστός ως Maheza. Ο παραδοσιακός γιατρός έχει αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις στην πατρίδα του, αφότου βρέθηκαν στην κατοχή του 11 ανθρώπινα κρανία, αλλά γλύτωσε την φυλάκιση αφού πλήρωσε την εγγύηση. Τώρα πιστεύουν ότι ζεί στην περιοχή των συνόρων.

Τελετουργίες δολοφονίες και αν δεν είναι συχνές στη Ζιμπάμπουε, εμπλέκουν παραδοσιακούς θεραπευτές και επιχειρηματίες, που πιστεύουν ότι η χρήση των μαγικών φίλτρων που αναμιγνύονται με ανθρώπινα όργανα, τους φέρνουν καλή τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails