Αναζήτηση / Search

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

΄Ενας χρόνος ... χωρίς τον Michael Jackson ...


Την Παρασκεύη κλείνουμε ένα χρόνο απο τον άδικο χαμό του απόλυτου ειδώλου, του βασιλιά της Ποπ, του φιλανθρώπου, του συγκλονιστικού performer, του ανεπανάλυπτου "παιδιού", του φαινομένου ... του θρύλου ... του ανθρώπου Michael Jackson!

Σε ολόκληρη την αμερική θα λάβουν χώρα πολλάκις εορτασμοί το Σαββατοκύριακο αυτό για να τιμήσουν τη ζωή του.

Στο Ιστορικό Μουσείου της Motown στο Ντιτρόιτ, έχει ανοίξει μια έκθεση με θέμα τους "Jackson 5" και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δεί φωτογραφίες, τα βραβεία και τις στολές αυτών. Η Lina Stephens, επικεφαλής επιμελήτρια του μουσείου, αναγνωρίζει την συμβολή των Jackson Five στην ιστορία της Motown και αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει κανένα επίσημο πρόγραμμα για την επέτειο ... αλλά ο κόσμος είναι ευπρόσδεκτος να έρθει και να υποβάλει τα σέβη του! Ένας "Jackson" σωσίας θα βρίσκεται έξω απο το μουσείο απο τις 10 π.μ. έως 1 μ.μ. & η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Οκτώβριο.

Στη Νέα Υόρκη, το CNN θα διαθέτει μια εκδήλωση με τίτλο "Who's Bad - A Michael Jackson Tribute Event", που χαρακτηρίζει τη μουσική του Τζάκσον και μια εμφάνιση από την οικογένεια Jackson την Παρασκευή.

Από το θάνατό του και μετά, ο Michael έχει δημιουργήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολλάρια σε έσοδα απο πωλήσεις. Μεταξύ αυτών: τα Albums έχουν αποφέρει 383 εκατομμύρια δολλάρια, οι ψηφιακές λήψεις (downloads) έφτασαν τα 34 εκατομμύρια δολλάρια, τα ringtones χτύπησαν ακόμα 5 εκατομμύρια δολλάρια, ταινίες και προγραμμάτα τηλεόρασης αντιπροσωπεύουν 392 εκατομμύρια $. Υπάρχει, επίσης, τα χρήματα που έρχονται από τις μουσικές εκδόσεις, την χορήγηση αδειών, περιοδείες και άλλες προσφορές.

Σύμφωνα με μια έκθεση του ABC, η περιουσία του φαίνεται τώρα να είναι σε θέση να υποστηρίξει τα τρία του παιδιά και τη μητέρα του, ενώ ταυτόχρονα δίνεται μέρος αυτής και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά. Το κτήμα έχει κερδίσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια μέσα στον χρόνο αυτό. Μέρος επίσης δίνεται για την αποπληρωμή του χρέος του Μάικλ, ύψος 70 εκατομμυρίων δολλαρίων, περιλαμβανομένων των υποθηκών ύψους 5 εκατομμυρίων δολλαρίων της οικογένεια Jackson στο Λος Άντζελες. Οι πληρωμές τόκων για το υπόλοιπο χρέος καλύπτεται τώρα από μια σταθερή ροή των μετρητών.

Η μεταθανάτια συμφωνία για την πώληση ανέκδοτων ηχογραφήσεων του Jackson με τη Sony Music εγγυήται 200 εκατομμύρια δολλάρια σε διάστημα επτά ετών. Έχει ήδη αποφέρει 125 εκατομμύρια δολλάρια στην περιουσία. Επιπλέον, η ταινία "This is it" με βάση την τελική συναυλία του και σκηνές απο τις πρόβες αυτής, απέφερε συνολικά 252 εκατομμύρια δολλάρια παγκωσμίος. Η Sony Pictures κατέβαλε στην περιουσία 60 εκατομμύρια δολλάρια εκ των προτέρων, με ένα άγνωστο ποσό για τις πωλήσεις του DVD. Προσφορές αδειοδότησης για εμπορεύματα που πωλούνται από την Universal Music Group Bravado & το νέο παιχνίδι χορού από την Ubisoft Entertainment επεφεραν 26 εκατομμύρια δολλάρια σε προκαταβολές.

Η Mijac Music κατάλογος των πνευματικών δικαιωμάτων, σε τραγούδια που έγραψε ο Μichael, παρήγαγαν 25 εκατομμύρια δολλάρια κατά το τελευταίο έτος, χάρη σε βαρύ airplay σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στις πωλήσεις τραγουδιών και άλμπουμ.

Η Μουσική εκδότης Sony / ATV, κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών των Beatles και άλλων καλλιτεχνών, δημοσίευσε διψήφια ποσοστιαία αύξηση των εσόδων της στα μέσα του Μαρτίου. Αυτά συμψηφίζονται στην περιουσία του Τζάκσον, η οποία κατέχει μερίδιο 50 τοις εκατό, δηλαδή 11 εκατομμύρια δολλάρια.

Άλλα εισοδήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας επανέκδοση της αυτοβιογραφίας του Τζάκσον, το "Moon Walk", και οι πωλήσεις των αναμνηστικών εισιτηρίων των ακυρωμένων συναυλιών του, έφερε άλλα 25 εκατομύρρια δολλάρια. Αυτή η αντιστοιχία δεν περιλαμβάνει μια συμφωνία με το Cirque du Soleil για παραστάσεις εμπνευσμένες από τη μουσική του Τζάκσον, κατά την οποία η περιουσία θα μοιραστεί κατά το ήμισυ το κόστος και τα κέρδη, όταν οι παραστάσεις αρχίσουν στα τέλη του 2011. Επιπλέον, δεν αντιπροσωπεύουν μια συμφωνία επί των έργων που θα διπλασιάσει σχεδόν το εισόδημα της περιουσίας από την Sony / ATV. Οι ταμειακές ροές τίνουν να αποπληρώσουν το απομένον χρέος του Τζάκσον.

Η Sony Music δήλωσε περισσότερο από 31 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ του Jackson παγκοσμίως από τότε που πέθανε. Με 8,3 εκατομμύρια άλμπουμ πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζάκσον ήταν ο κορυφαίος καλλιτέχνης σε πωλήσεις το 2009. Σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις μέσα σε ένα χρόνο, μετά απο αυτή του Usher το 2004 που ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια , σύμφωνα με τη Nielsen SoundScan.

Το μόνο που έχω να προσθέσω σε όλα αυτά, είναι ότι "το αστέρι του" θα λάμπει για πάντα !!

Πηγή : Black Voices

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails