Αναζήτηση / Search

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η Ιταλική Κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


 Η ιταλική κυβέρνηση κάνει έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ανατρέψει την απαγόρευση των σταυρών στις τάξεις των σχολείων.

Αυτή η υπόθεση κατά των σταυρών, ξεκίνησε από μια γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά της είχαν δικαίωμα σε μια κοσμική εκπαίδευση στο σύνταγμα της Ιταλίας.

Το περασμένο έτος το δικαστήριο συμφώνησε με τη μητέρα, λέγοντας ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι σε θέση να αναθρέψουν τα παιδιά όπως αυτοί έκριναν.Η νίκη της προκάλεσε σάλο στην Ιταλία, όπου το 90% του πληθυσμού αυτοχαρακτηρίζονται ως Χριστιανοί.

Η Ιταλία, την Τρίτη,θα ξεκινήσει την αίτηση αναιρέσεως κατά της απόφασης του δικαστηρίου - η οποία ερμηνεύεται εν γένει ως παρέμβαση στον πολιτισμό, την ιστορία και τη θρησκεία της χώρας.
Αν η κυβέρνηση χάσει, αυτό θα σήμαινε ότι όλα τα θρησκευτικά αντικείμενα στις αίθουσες διδασκαλίας, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσαν να τεθoύν εκτός νόμου.

Το Βατικανό δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης σε τέτοια βαθιά ιταλικά προβλήματα, λέει ο Duncan του BBC Kennedy στη Ρώμη.Kατηγόρησε το δικαστήριο ότι θέλει να αγνοεί το ρόλο του χριστιανισμού στη διαμόρφωση της ταυτότητας της Ευρώπης.

Ένας υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε ότι είναι ντροπή η απόφαση που πήραν, ενώ ο υπουργός Παιδείας Mariastella Gelmini, δήλωσε ότι σταυρός ήταν ένα «σύμβολο» της παράδοσης και όχι το σήμα του καθολικισμού. Ο νόμος που απαιτεί τους σταυρούς να αναρτώνται στα σχολεία, χρονολογείται από το 1920 και ουδέποτε καταργήθηκε.

Αλλά ο ρόλος του καθολικισμού, ως θρησκεία του κράτους, σταμάτησε το 1984, όταν ο επίσημος σύνδεσμος μεταξύ του Βατικανού και της ιταλικής κυβέρνησης ... έληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails