Αναζήτηση / Search

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Φωτιά παίρνουν τα διόδια

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν και πάλι από την 1η Ιουλίου οι οδηγοί, καθώς η αύξηση του ΦΠΑ φέρνει και αυξήσεις στα διόδια σε αρκετά σημεία των οδικών δικτύων.

Οι οδηγοί των ΙΧ αυτοκινήτων θα πληρώνουν 2,80 ευρώ –αντί για 2,70- για κάθε διέλευση από τους σταθμούς των διοδίων της Αττικής Οδού, οι οδηγοί των δικύκλων θα καταβάλουν 1,40 ευρώ –αντί για 1,30-, οι οδηγοί μικρών και μεσαίων φορτηγών και λεωφορείων 7,00 ευρώ –αντί για 6,70- και οι οδηγοί των μεγάλων φορτηγών 11,20 ευρώ –αντί για 10,80 που πληρώνουν σήμερα.

Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται και οι τιμές που ισχύουν για τα συνδρομητικά προγράμματα. Οι νέες τιμές του e-PASS που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου για τα ΙΧ διαμορφώνονται για το βασικό πρόγραμμα Express σε 2,52 ευρώ ανά διέλευση. Περαιτέρω, οι κλιμακωτές τιμές των προγραμμάτων Friendly και Business θα διαμορφωθούν σε 2,52 ευρώ, 2,24 ευρώ και 1,96 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των διελεύσεων.

Αυξήσεις αναμένονται και στα διόδια Νεστάνης στην Εθνική οδό Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, όπου οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πληρώνουν 1,30 αντί 1,20 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Στα διόδια στο Σπαθοβούνι αυξήσεις 10 λεπτών θα υπάρχουν μόνο για τα φορτηγά.

Αυξήσεις 10 λεπτών για τα ΙΧ αυτοκίνητα θα ισχύουν και στα διόδια Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαριάς στον οδικό άξονα Μαλιακός- Κλειδί Ημαθείας.

πηγή :zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας μετράει !

Related Posts with Thumbnails